ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sabahın yayını üzerine… Ayşegül okuluna kavuştu

Sabahın yayını üzerine… Ayşegül okuluna kavuştu
YAYINLAMA: 28 Aralık 2022 / 12.04
GÜNCELLEME: 28 Aralık 2022 / 12.04
Sabahın ‘Bu genç kızımıza sahip çıkmalıyız’ başlıklı haberi üzerine Ayşegül Gökkaya’ya Nurdağı kaymakamı Suat Seyitoğlu sahip çıktı.

Şehitkamil belediye başkanı Mehmet Bozgeyik de, eğitime önem verdiklerini gazetemizde çıkan haberden etkilendiğini, Başkan yardımcısı İhsan Ağcan’a yardım konusunda ellerinden geleni yapmaları konusunda talimat verdiğini söyledi.

Ailesinin maddi imkanları yetersiz olduğu için Ayşegül, başarılı bir eğitim öğretim hayatını yarıda bırakacak, takdirname ile iki dönem tamamladığı Mersin işitme engeller meslek lisesi ikinci sınıfa devam edemeyecekti. Beş ay önce göreve başladığını ve Ayşegül’ün ekonomik nedenlerden dolayı okula gitmeyecek olmasını gazetelerden okuyup öğrendiğini belirten Seyitoğlu, “Ayşegül’ün okulda atletizm alanındaki başarısı beni çok etkiledi. Bu kadar hayat dolu bir insanın eğitim hayatının yarım kalması düşünülemez” dedi.

Ekonomik nedenler ile eğitime ara verilmesi bizi çok yaralar

Eğitim konusunda çok duyarlı olduklarını ifade eden Seyitoğlu, “Göreve başlayalı henüz beş ay oldu. Dolayısıyla ilçeyi tanımak biraz zaman alıyor. Ancak başarılı olup da ekonomik yetersizlikten dolayı okuyamayan insanlar olması bizi çok yaralıyor. Üstelikte sağır ve dilsiz olmasına rağmen bu kadar hayat dolu, yaşama bağlı ve başarılı bir insan okutmak bizlerin görevleri arasındadır. Bir de ben bir birey olarak özürlü insanların toplumda başarılı olması ve kendi ayakları üzerinde durmasından yanayım. Eşim de özel eğitim öğretmeni olduğu için bu tür insanlarla iletişim kurma konusunda daha şanslıyım. Ancak Ayşegül, oldukça sosyal ve çabuk iletişim kurabilen bir insan. Spor yapmayı seven ve kendine hedefler belirleyen insanları tanımak ve onlara yardımcı olabilmek bizi mutlu eder. Ayrıca da görevimiz” diye açıklamada bulundu.

İlk derdimiz eğitim

Ayşegül Gökkaya’nın çok sosyal bir insan olduğunu, okul arkadaşlarının gidip gelmek istediğini, ancak evlerinin uygun olmadığını, bu nedenle evlerinin tamiratı için de katkı sağladıklarını belirten Seyitoğlu, “Ayşegül’ün evi gerçekten çok bakımsız ve oturabilecek gibi değildi. Bu nedenle evin oturabilecek bir duruma getirilmesi için bir ton demir, 200 torba çimento yardımı yaptık. Fakat bizim yardımlarımız özellikle Ayşegül’ün eğitimini tamamlaması yönünde olacak” şeklinde açıklama yaptı.

Eğitimine devam etmesi için destek vereceğiz

Şehitkamil belediye başkanı Mehmet Bozgeyik de, eğitime önem verdiklerini gazetemizde çıkan haberden etkilendiğini, Başkan yardımcısı İhsan Ağcan’a yardım konusunda ellerinden geleni yapmaları konusunda talimat verdiğini söyledi. Bozgeyik, “Bu tür hadiseler bizi üzüyor. Başarılı bir kızımızın okula gidemeyecek olması son derece üzücü bir durum. Biz o kızımızın eğitimi ile ilgileneceğiz. Özellikle okuması için maddi yardımda bulunacağız” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *