ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sabah’ın yayını üzerine AKP’li milletvekilleri söz verdi: Yanlış düzeltilecek…

Sabah’ın yayını üzerine AKP’li milletvekilleri söz verdi: Yanlış düzeltilecek…
YAYINLAMA: 31 Ekim 2022 / 16.34
GÜNCELLEME: 31 Ekim 2022 / 16.34
AKP Gaziantep milletvekilleri Fatma Şahin, Ömer Abuşoğlu ve Mehmet Sarı, Gaziantep Orman İşletme Müdürlüğü’nün kapatılarak Kilis’e bağlı Şeflik olarak çalışmasının büyük bir yanlış olduğunu belirterek, yanlışın düzeltilmesi için ne gerekiyorsa yapılacağını sözünü verdi.

Konunun takipçisi olacağız

AKP milletvekilleri, Abuşoğlu, Sarı ve Şahin, Sabah’ın yayınlarının yerinde ve haklı olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili muhabirimizin sorularını yanıtlayan AKP Milletvekili Fatma Şahin, Orman Bakanı ile görüştüğünü ve Bakan’dan yanlışın düzeltilmesi için gerekli sözü aldığını söyledi.

Bakan Tüzmen‘i telefonla arayan Şahin, “Gaziantep’te özellikle AKP’li milletvekillerine karşı öfke var. Aynı partiden bir bakan ve altı milletvekili olan şehirde orman konusunun bu boyuta gelmesi bize mal ediliyor. Dolaştığımız sivil toplum örgütlerinde ve yerel basın da Gaziantep’in Kilis’e bağlanması konusunda ne düşündüğümüz soruluyor. Konuyu orman Bakanı Osman Pepe ile telefonla konuştum. Bakan konuya özel ilgi göstereceğini ve sorunun en kısa zamanda çözüleceğini sözünü verdi” diyen Şahin, Bakan Kürşat Tüzmen’in de diğer AKP milletvekilleri ile sorunun takipçisi olacağı mesajını verdi.

Orman Bakanı konuyu sahiplendi

AKP’li bakan ve milletvekillerinin sorunun çözümü için elinden gelen her şeyi yapacağını belirten AKP milletvekili Ömer Abuşoğlu, “Orman ve Çevre Bakanlığının birleşmesi doğrultusunda bu iki bakanlıkta yeniden yapılanmaya gidildi. Bu çerçevede bir takım düzenlemeler yapıldı. Düzenleme doğrultusunda bazı bölge müdürlüklerinin kapatılması, bazı müdürlüklerin işletme Şefliği şekline dönüştürülmesi şeklinde gerçekleşti. AKP Gaziantep milletvekilleri olarak yapılan yanlışların düzeltilmesi için gerekeni yapacağız. Konu Fatma Şahin tarafından orman bakanına anlatıldı ve Bakan konuyu sahiplendi. Orman Bakanı önümüzdeki günlerde sorunun çözüleceğini sözünü verdi” dedi.

İslahiye adli konularda da Kilis’e bağlı

Bakanlıkların birleşmesinden kaynaklanan yanlışlıktan Gaziantep’in mağdur olmayacağı sözünü veren Abuşoğlu, “Yapılan yanlışın temeli geçmişe dayanıyor. Kilis Gaziantep’in ilçesi iken, kazalar arasındaki resmi işlemlerde İslahiye Kilis‘e bağlandı. Adli konularda da İslahiye Kilis’e bağlı. O günden bu yana gelen bazı işlemler var. Bu işlemler zaman içerisinde ortaya problem çıkardıkça düzeltiliyor. Bu da o yanlışlardan biri. İslahiye’nin orman ve adli konularda Kilis’e bağlanmasının temelinde bu yatıyor” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *