ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sabah’ın bölgedeki liderliği tartışılmaz ve övgüye değer 

Sabah’ın bölgedeki liderliği tartışılmaz ve övgüye değer 
YAYINLAMA: 09 Eylül 2020 / 17.40
GÜNCELLEME: 09 Eylül 2020 / 17.48
Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’e yaptığı gezi sırasında Sabah’ı da ziyaret eden ABD’nin Ankara Büyükelçisi Robert W. Pearson, gazetemiz sahibine gönderdiği mektupta, Tekstil Rekabet Merkezi’nin kurulması konusunda. Adana Konsolosu Greta Holtz ile ABD Ticaret Ataşesi John Breidenstine’in çalışma yapacağını bildirdi.

Pearson, gazetemize yaptığı ziyaretten çok yararlandığını belirttiği mektubunda, tekstil ihracatında rekabetin kotadan daha önemli olduğuna bir kez daha dikkat çekerken, gazetemizin önerisi üzerine gündeme gelen Tekstil Rekabet Merkezi’nin kurulması için ABD’nin Adana Konsolosu ile Ankara’daki Ticaret Ataşesi’nin Gaziantepli liderlerle işbirliği yapacağını haberini verdi.

Sabah’ın birinci sayfasında kendisine hitaben yazılmış-Türkçe/İngilizce mektup ve verdiği yanıt gazetede aynen yer aldığı için teşekkür eden Büyükelçi Pearson, 2004 yılında tüm kotaların kalkacağını belirtirken, Tesktil Rekabet Merkezi kanalıyla Türk ve Amerikan şirketlerinin bir araya getirilerek rekabet konusunun aşılmasında yardımcı olunabileceğini ifade etti.

Yerel basının önemine de değinen Büyükelçi Robert W. Pearson, yerel basının hak ve sorumluluklarını bilerek, toplumun sorunlarını aşmada nasıl önemli bir rol üstlendiklerini bildiğini söylerken mektubunu ,“Bu fevkalade önemli bölgedeki liderliğinizi tartışılmaz ve övgüye değer buluyorum. Tekrar buluşabilmenin mutluluğunu şimdiden yaşıyorum” sözleriyle noktaladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *