ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sabah’ı kutluyoruz

Sabah’ı kutluyoruz
YAYINLAMA: 08 Ocak 2021 / 13.31
GÜNCELLEME: 08 Ocak 2021 / 16.53
Sabah’ın 9 Mayıs Avrupa Günü özel sayısına okurlarından övgü yağdı…

Gazeteniz Sabah’ın 9 Mayıs Avrupa Günü nedeniyle, dün yayınladığı özel sayı, kamuoyundan ve okurlarından büyük övgü aldı. Sabah’ın özel sayısını değerlendiren siyasiler, AB’ye girmenin kaçınılmazlığına dikkat çekti.

ANAP İl Başkanı Necati Binici, Sabah’ın Avrupa Günü için hazırladığı özel sayıyı çok beğendiğini belirterek, “Değişik görüşlerin, aynı noktada birleştiğini görüyoruz. Zıt fikirli insanlar bile Avrupa Birliği için aynı fikirleri paylaşıyor. Bu sevindirici bir olay. AB’ye karşı olanların bile ileride bu konuya sıcak bakacaklarını düşünüyorum. AB’ye her türlü imkanı seferber ederek girmek gerek. İl ve ilçe teşkilatları olarak bu konuda halkımızı bilinçlendirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Binici “En büyük sorun AB’nin vatandaşlarımız tarafından tam olarak anlaşılamaması. AB’nin ne olduğu bilinmiyor. AB’ye üyeliğimiz ile Türkiye’de sosyal, kültürel ve refah seviyesi yükselecektir. AB konusunda her kesimin bilgilendirilmesi, bilinçlendirmesi gerekiyor” dedi.

CHP İl Başkanı Metin Çelikel, Sabah’ın AB ile ilgili yayını takdirle okuduğunu belirterek, AB’nin Türkiye için vazgeçilmez bir hedef olduğunu, AB’yi ekonomik, sosyal ve siyasal olarak bir bütün olarak kabul ettiklerini ifade ederken konuşmasına şöyle devam etti “Bu yaşam ülkemizde gerçekleştirmek gerektiği inancındayız. Bunun için ekonomi, demokratikleşme ve insan hakları, dış sorunlarımız ve bürokratik işleyişimizde Kopenhag kriterlerine uygun düzenlemeleri mutlaka yapmalıyız. Türkiye eğer çağdaş uygarlık düzeyini yakalamak ve onun üzerine çıkmak istiyorsa, başka alternatifi yoktur. Bu anlamda Türkiye, özellikle sosyal, siyasal ve ekonomik yapısını yeniden gözden geçirmek zorunda” dedi. Koalisyon hükümetini oluşturan siyasal partilerin AB’ye bakışı açısından aralarında önemli uyuşmazlıkların bulunduğunu hatırlatan Çelikel, “AB sürecindeki hazırlıkla ilgili hükümet yeterli düzenlemeyi yapamamıştır. Gerekçe olarak iç kamuoyunun tepkilerini göstermiş olmaları keyfiyeti de doğru değildir. Zira ülkemizde çok büyük bir çoğunluk AB den yana istenç göstermektedir.”

Güneydoğu İplik Sanayicileri Derneği Başkanı Muharrem Balat, 9 Mayıs Avrupa Günü nedeniyle Sabah’ın çıkardığı özel sayının çok mükemmel olduğunu belirterek, “Yayın güzeldi. Türkiye şöyle veya böyle AB’ye girecek. Bunun herhangi bir şekilde engellenmesi mümkün değil. Buna mani olmaya çalışanlar çok büyük hata işlemiş olur. AB’ye girmek için temizlememiz gereken birçok yasa var. AB’ye engel yasalar var. Hiçbir işe yaramayan, milletin önünü tıkayan, takoz yasalar temizlenmeli” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *