ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Sabah, işlevinin bilincinde son derece düzeyli bir yerel gazete

Sabah, işlevinin bilincinde son derece düzeyli bir yerel gazete
YAYINLAMA: 27 Eylül 2021 / 14.48
GÜNCELLEME: 27 Eylül 2021 / 14.48
Gazeteci-Yazar Ülkü Tamer, geçtiğimiz Cumartesi günü Radikal’deki yerel basının geçmişini ve bugününü değerlendirdiği köşesinde, Sabah’tan övgüyle söz etti. Tamer, Sabah için “Sabah, işlevinin bilincinde, son derece düzeyli bir yerel gazete. Ulusal basın ile yerel basın arasındaki ayrımı iyi değerlendiriyor; ülke sorunlarını irdelerken yerel konuları enine boyuna sergiliyor, değerlendiriyor, tartışmaya açıyor” diye yazdı.

Yerel gazetelerin zaman içinde değiştiğine dikkat çeken Tamer yazısında “Zamanla yerel gazeteler de değişti. Gelişti. ‘Gazete’ oldu. Yine Antep’ten bir örnek... 56 yıldır yayımlanan Sabah her gün geliyor bana. Baba mesleğini sürdüren Aykut Tuzcu ile Genel Yayın Yönetmeni Nurgül Balcıoğlu, Antep’le ilişkimi hep sıcak tutuyorlar. Sabah, işlevinin bilincinde, son derece düzeyli bir yerel gazete. Ulusal basın ile yerel basın arasındaki ayrımı iyi değerlendiriyor; ülke sorunlarını irdelerken yerel konuları enine boyuna sergiliyor, değerlendiriyor, tartışmaya açıyor" dedi.

Yerel bir gazete olarak Sabah'ın ulusal açıdan da önemli işlevler yerine getirdiğini vurgulayan Ülke Tamer, “Yerel basının sadece yerel değil, ulusal açıdan da ne kadar önemli bir işlevi olabileceğini yine Sabah kanıtlamıştı. Zeugma’yı ortaya çıkaran bu gazeteydi. Sabah konuyu ortaya atıp izlemese, ABD’lere kadar taşımasaydı, Zeugma bugün belki tümüyle suların altında olacaktı. Zaman zaman elime geçen başka yerel gazetelere bakıyorum da, çoğunun yalnız teknik açıdan geliştiğini, özde ulusal basının soluk gölgeleri olarak yaşamayı sürdürdüklerini görüyorum..."

Gaziantepli Gazeteci Ülkü Tamer, yazısında Gazetemizin Başyazarı ve Genel Koordinatörü olan Yaşar Özen’in “Bir zamanlar Kumar” dizisinden de söz ederken, “Gazetede şu sıralarda yayımlanmakta olan ‘Bir Zamanlar Kumar’ dizisini okurken düşündüm... Yaşar Özen, her zamanki o keyifli anlatımıyla elli yıl öncesinin Antep'inden renkli çizgiler sunuyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *