ANASAYFA arrow right Güncel

Sabah, 77 yaşında…

Sabah, 77 yaşında…
YAYINLAMA: 02 Şubat 2023 / 13.06
GÜNCELLEME: 02 Şubat 2023 / 13.29
1946 yılında Osman Tuzcu tarafından kurularak Gaziyurt adıyla yayın hayatına başlayan, 1962 yılında Gaziantep’te o dönemde yayımlanmakta olan Ak-yol, Cihan, Işık ve Yeni Gün, Gaziyurt Gazeteleri’nin Sabah çatısı altında birleşmesiyle, yayın hayatını bugüne kadar kesintisiz sürdüren Sabah, 77 yaşına bastı.

Sabah, Anadolu’da “aile geleneği”nden gelen yerel basının ender temsilcilerinden biri oldu.

Kurulduğu günden beri; demokrasi, hukuk, laiklik, insan hakları (öncelikli olarak kadın, çocuk), hayvan hakları ve çevre konularındaki yayın önceliği ve duyarlılığını ilk günkü hassasiyeti ile devam ettiren Sabah, 77’nci yılında, okurlarının ilgi, destek ve güveninden aldığı güçle yoluna devam ediyor.

osmantuzcu1

aykut beyyy

Sabah’ın kurucu ve sahipleri Osman Tuzcu ve Aykut Tuzcu, uzun yıllar boyunca, sektörde hep yeniliklere ve ilklere imza atarak, teknolojik gelişmelere ön ayak olma yanında, Gaziantep’in ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına basın olarak çok önemli katkılar sağladılar.

Bugün; her açıdan çok zor şartlar altında devam eden yayın hayatında, Sabah’ın her zaman olduğu gibi tek gücü, okurlarının ilgi ve desteği.

gazıyurt son sayısı

 

 Gaziyurt’un son sayısının manşetinde, “Şehrimizdeki beş gazete birleşti” haber var.

Haberin alt başlığında, “Gaziyurt, Ak-yol, Cihan, Işık ve Yeni Gün gazetelerini çıkaranlar Sabah Gazetecilik Kolektif Şirketini kurdular” deniliyor. Gazetenin okurlara diye başlayan köşe yazısında okurlara beş gazetenin birleşme nedenleri anlatılıyor.

 sabahınılksayısı 

 Sabah;  55 yıl önce “DEMOKRASİ TEHLİKEDE!” manşetiyle yayın hayatına başladı..

 Gaziantep’te yayınlanmakta olan beş gazetenin birleşmesiyle yayın hayatına başlayan Sabah Gazetesi’nin “1 Şubat 1962” tarihini taşıyan ilk sayısı “DEMOKRASİ TEHLİKEDE!” manşetiyle çıkmış. Manşet, “AP Milletvekili Nuri Beşer Anadolu Kulübünde bütün subaylara küfretti ve Subaylar Yürüyüşe Kalktı” alt başlıklarıyla sürüyor.

 

 

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *