ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Saatlerce yağmur altında beklediler

Saatlerce yağmur altında beklediler
YAYINLAMA: 03 Şubat 2023 / 12.48
GÜNCELLEME: 03 Şubat 2023 / 12.48
Cumhuriyetin kuruluşunun 80. yıl dönümü nedeniyle çelenk bırakma töreni için 1 saat önceden alana getirilen öğrenciler yağmurdan sırılsıklam oldu.

Cumhuriyetin kuruluşunun 80. yıl dönümü nedeniyle Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen tören için öğrenciler 1 saat önceden alana getirilerek yağmur altında bekletildi. Vali Lütfullah Bilgin’in tören alanına gelmesini bekleyen öğrenciler yağmurdan sırılsıklam oldu. Öğrencilerin bu durumunu gören vatandaşlar tepki gösterdi. Öğrenciler yağmur altında ıslanırken, daire müdürleri şemsiyelerle korundu.

Resmi bayramlarda sık sık yaşanan bilindik olaylar dün Gaziantep’te de yaşandı. Cumhuriyetin kuruluşunun 80. yıl dönümü nedeniyle Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk anıtı önünde saat 13:00’da başlayan Çelenk koyma Töreni nedeniyle öğrenciler ve askerler flama ve Türk bayrakları ile saat 12:00’da alanda hazır bulundu. Saat 12:30’da başlayan yağmura rağmen öğrenciler açık alanda bekletildi. Daire müdürleri ile memurlar şemsiyelerle korunurken öğrenciler, yağmur da sırılsıklam oldu. Öğrenciler bayraklarla yağmurdan korunmaya çalıştı.

Vali yağmura rağmen geç geldi

Vali Lütfullah Bilgin tören alanına saat 13:00’de geldi ve törenin çok kısa yapılması talimatını verdi. Bunun üzerine çelenk koyma, saygı duruşu ve istiklal marşı 10 dakika sürdü. Tören kapalı alana alınmayınca öğrenciler uzun süre yağmur altında bekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *