ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Saat 15:30’da hayat duruyor

Saat 15:30’da hayat duruyor
YAYINLAMA: 05 Şubat 2023 / 16.16
GÜNCELLEME: 05 Şubat 2023 / 16.16
Ramazan nedeniyle tüm resmi kurumların yemekhanesi kapatılırken, kentte saat 15:30’dan sonra hiçbir kurumdan hizmet alınamıyor…

Resmi kurumlarda ramazan mesaisi uygulaması iş ve zaman kaybına yol açıyor. Resmi kurumlarda, mesai saati uygulaması, 8:00-12:00 ve 13:00-17:00 saatleri arasında olduğu halde, saat 15:30’dan sonra vatandaşın hiçbir kurumda işlem yaptıramaması tepkilere neden oluyor.

Yemekhaneler çalışanlarının rızası alınmadan kapatıldı

Konuyla ilgili şikayetini dile getiren Tüm Bel-Sen Şubesi başkanı Yusuf Şahinler, belediye çalışanlarına ait yemekhanelerin ramazan nedeniyle kapatılmasının doğru olmadığını belirterek, “Buralarda çalışanların görüşü alınmadan yemekhaneler kapatıldı. Hiçbir belediyenin yemekhanesi açık değil. İnsanlar birbirlerinin hakkına saygı göstermeli. Kurumlar, yetkili sendikanın görüşünü almadan kendi başına karar alıyor. Bu doğru değil. Resmi kurumlarda ramazan mesaisi diye bir uygulama olmamalı. Burası Şeriat devleti değil, cumhuriyetle yönetiliyor ve laik bir ülke. Resmi kurumlarda insanlar hizmet almak istiyor, plan proje yapmış, ama ramazan nedeniyle işini yapamıyor. Hizmet verilmiyor. Böyle saçmalık olamaz” dedi.

Şahinler, konuyu yıllarca hep dile getirdiklerini, ama sistemden zarar görenlerin hep duyarsız kaldığı, neme lazımcı davranıldığını belirterek, “Haksız uygulamalara karşı eylemlere bile yeterli desteği vermiyorlar. O zaman neden donkişotluk yapalım? Usandık artık” diye konuştu.

Yöneticiler takiyye yapıyor

Yöneticilerin takiyye yaptıklarını ifade eden Eğitim Sen Şubesi Örgütlenme Sekreteri Barış Poyraz da “Bir yandan cumhuriyetin 80. yılı için coşkulu kutlamalar, etkinlikler, halk yürüyüşleri düzenleniyor, ama diğer yandan cumhuriyetin temel niteliklerine aykırı uygulamalar yapılıyor. Okullarda zaten yetersiz olan 10 dakikalık teneffüs 5 dakikaya düşürüldü” dedi.

Poyraz, “Böyle olunca öğrenci hiçbir ihtiyacını gideremediği gibi, bir sonraki derse adapte olamıyor. Aslında normal eğitimde öğrenciler derslere daha iyi adapte olması için teneffüs 20-30 dakika arasında. Ancak buna rağmen teneffüsün 5 dakikaya indirilmesi mantıksız ve yanlıştır. Hiçbir şey eğitim ve öğretimdeki ders saati çizelgesinin değiştirilmesine gerekçe olamaz. Ramazan mesaisi insanların yıl içerisinde yaptığı plan ve projelerini de olumsuz etkilemektedir” diye konuştu. Poyraz, 12 Eylül 1980’de Atatürkçülüğün içinin boşaltıldığını, şimdi de cumhuriyetin içinin boşaltılmak istendiğini belirterek, Cumhuriyet kutlamalarının göstermelik değil özünde olması ve ilkelerinin aynen uygulanması ile mümkün olacağını kaydetti.

Hastanelerde 15:30’dan sonra hizmet verilmiyor

SES Şubesi Başkanı Ayten Çeri, ramazan nedeniyle resmi kurumlarda işlemlerin belli saatten sonra durmasının ve hizmet verilmemesinin yanlış olduğunu söyleyerek, insanların hizmeti aksatmadan oruçlarını tutabileceğini kaydetti. Herkesin ibadetini kendisi için yaptığını, bu nedenle başkalarının hakkını gasp etmeye hakkının olmadığını belirten Çeri, “Oruç tutan biri, başkasının işini aksatmamalı. Hizmete engel olmamalı, insanları mağdur etmemeli. Zaten bu anlayış İslam’a da aykırı. Bazı sağlık kuruluşlarında bilgisayarlar 15:30’da kapatıldığı için vatandaşlar hizmet alamıyor. Acil bir hasta olduğunda bu çok daha kötü sonuçlara yol açar. Yetkililerin konuya dikkatini çekiyoruz. Devlet hastanesi ile ilgili bu konuda şikayet aldık” şeklinde konuştu.

15:30’dan sonra hizmet verilmiyor

Resmi kurumlarda mesai saatlerinde bir değişiklik olmadığını, ancak belli saatlerden sonra hizmet verilmediğini ifade eden BES Şubesi başkanı Kemal Kaya, resmi dairelerin çoğunda 15:30’dan sonra vatandaşa hizmet verilmediğini söyledi. Yine ramazan nedeniyle valilik yemekhanesinin kapatıldığını hatırlatan Kaya, “Ramazan mesaisi doğru değil. Burası şeriatla yönetilen bir ülke değil. Resmi daireler saat 17:00’a kadar açık, dolayısıyla vatandaşa hizmet verilmesi gerek. Ramazan nedeniyle ne devletin, ne de vatandaşın işinin aksamaması gerek. Eğer siz birilerine zarar vererek oruç tutuyorsanız o zaman ne faydasını görebilirsiniz ki? Biz mesai saatlerine uyulmasını ve hizmetin aksatılmamasını istiyoruz. Kimsenin oruç tutup tutmaması da bizi değil, şahısların kendisini ilgilendiriyor” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *