ANASAYFA arrow right Dünya

Rusya’nın yeni Başbakanı Mihail Mişustin

Rusya’nın yeni Başbakanı Mihail Mişustin
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.40
Dmitriy Medvedev'in istifasıyla boşalan başbakanlık koltuğunun yeni sahibi eski Federal Vergi Dairesi Başkanı Mihail Miş
Dmitriy Medvedev'in istifasıyla boşalan başbakanlık koltuğunun yeni sahibi eski Federal Vergi Dairesi Başkanı Mihail Mişustin oldu.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, parlamentonun alt kanadı Duma tarafından başbakan adaylığı kabul edilen Mihail Mişustin'in yeni Rusya başbakanı olarak atanmasını öngören kararnameyi imzaladı.
Sputnik’in aktardığına göre, Kremlin'den yapılan açıklamada, dün eski Başbakan Dmitriy Medvedev'in istifasıyla boşalan başbakanlık koltuğunun yeni sahibi eski Federal Vergi Dairesi Başkanı Mihail Mişustin oldu.
Eski Başbakan Dmitriy Medvedev’in istifasının ardından Putin, Mişustin'i başbakan olarak önermiş ve olumlu yanıt almıştı.
Duma’da bugün yapılan oylamada Mişustin'in adaylığı oybirliğiyle kabul edilmişti. Milletvekillerinin 383’ü olumlu yönde oy verirken, 41’i çekimser kalmış, adaylığı desteklemeyen milletvekili ise çıkmamıştı.
Mişustin hakkında
2010'dan bu yana Rusya Federal Vergi Servisi Başkanlığı görevini yürütüyordu.
Rus siyaset çevrelerinde teknoktrat bir devlet adamı olarak tanınıyor. AA’nın aktardığına göre, Rusya Federal Vergi Servisi Başkanlığı döneminde, federal bütçenin vergi tahsilat gelirleri yaklaşık üç katına çıktı.
Geçen yıl yaptığı açıklamada, "Rusya, dijital teknoloji ve yapay zeka süreçlerini kaçırırsa, eğer ülkemizin eski düzenin bir parçası olduğunda ısrar edersek, bu yeni dünya düzeni bizi kurbanı yapar" demişti.
CSKA hokey kulübünün ve Rusya Hokey Federasyonunun da yönetim kurulunda bulunuyor.
Moskova Devlet Teknoloji Üniversitesi STANKİN'den 1989'da mezun oldu. Devlet görevine 1998'de vergi memuru olarak başladı.
1966 Moskova doğumlu. bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *