ANASAYFA arrow right Dünya

Rusya'dan ikinci aşı açıklaması: Eylül'de hazır

Rusya'dan ikinci aşı açıklaması: Eylül'de hazır
YAYINLAMA: 28 Ağustos 2020 / 16.44
GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2020 / 16.44
Dünyanın ilk koronavirüs aşısını tescilleyen Rusya'dan bir aşı haberi daha geldi. Devlet Başkanı Vladimir Putin, ikinci aşının Eylül'de kullanıma hazır olacağını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Perşembe günü ülkesinin önümüzdeki ay kullanıma hazır ikinci bir koronavirüs aşısına sahip olduğunu duyurdu.

Rusya basınında yer alan haberlere göre aşı, dördüncü ve en yüksek biyogüvenlik düzeyine sahip Novosibirsk'teki Vector Institute tarafından geliştiriliyor.

Öte yandan, Rusya'nın Gamaleya Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen dünyanın ilk COVID-19 aşısı, Eylül ayının ilk haftasında kayıt sonrası teste girecek.

Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova daha önce, dünyanın dört bir yanındaki 27 ülkenin, en az iki yıl süreyle bağışıklık sağladığı iddia edilen Rus aşısını satın almakla ilgilendiğini açıklamıştı.

İlk aşı hangi aşamada?

Nisan ayında Rusya, onaylanmadan önce Aşama 3 aşı denemesi ihtiyacını ortadan kaldıran bir yasa çıkardı.

Bu onay, koronavirüs aşısının Aşama 3 testleri devam ederken bile dağıtılabileceği anlamına geliyor

Rusya Savunma Bakanlığı, hafta başında tescil edilen Sputnik V adlı koronavirüs aşısının ilk partisinin üretildiğini 15 Ağustos'ta açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Ağustos'ta koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini duyurmuştu. Rusya böylece, koronavirüs aşısını tescilleyen ilk ülke olmuştu.

Rusya Sağlık Bakanlığı, Sputnik V aşısının gerekli tüm testlerden geçtiğini ve virüse karşı bağışıklık geliştirdiğini belirtmişti.

Fakat uluslararası çapta uzmanlar aşı konusundaki endişelerini dile getirmeye devam ediyor.  

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *