ANASAYFA arrow right Dünya

Rusya'dan Biden'ın müzakere mesajına yanıt

Rusya'dan Biden'ın müzakere mesajına yanıt
YAYINLAMA: 16 Şubat 2022 / 18.00
GÜNCELLEME: 16 Şubat 2022 / 18.00
Kremlin Sözcüsü Peskov, ABD Başkanı Biden’ın müzakere mesajının Kremlin'de olumlu karşılandığını ve görüşmelerin başlamasını umduklarını söyledi.

Rusya Devlet Başkanlığı Sarayı Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya'yla güvenlik konusunda müzakerelere hazır oldukları açıklamasına yanıt verdi. Kremlin Sözcüsü Peskov, Biden’ın açıklamasının Kremlin'de olumlu karşılandığını ve müzakere sürecinin başlamasını umduklarını söyledi.

Sputnik’te yer alan habere göre Peskov, "ABD'lilerin belirttiği rasyonel hususları istişare ederken, onların bizim için öncelikli olan konularla doğrudan bağlantılı olarak tartışılması bizim için önemli. Bu müzakere sürecinin başlayacağını umuyoruz" dedi.

‘DİPLOMASİ, ZIT GÖRÜNEN DURUŞLARIN YAKINLAŞMASINI SAĞLAMAK İÇİN VAR’

"Olası temas noktalarını aramak ve ilk bakışta taban tabana zıt görünen bu duruşların yakınlaşmasını sağlamak için diplomasi var" diye devam eden Peskov, şunları söyledi: "Mevcut durumda Devlet Başkanı Putin de, bu tür müzakerelere katılma arzumuzu ve buna hazır olduğumuzu vurguluyor. Başkan Biden'ın da bu tür ciddi müzakerelere hazır olduğunu belirtmesi olumlu." 

NE OLMUŞTU?

Dün Beyaz Saray’da Rusya ile Ukrayna arasındaki sınır hareketliliğine dair açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna ve Rusya arasındaki gerginliğin başından beri ülkesinin açık ve net olduğunu belirtmiş, "ABD her ne olursa olsun hazırlıklı. Avrupa'da barış ve istikrarı geliştirmek için ortak ve müttefiklerimizle, Rusya ile diplomasiye hazırlıklıyız. Aynı zamanda Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasına da hazırlıklıyız ki bu hala yüksek bir olasılık" ifadelerini kullanmıştı.

ABD'nin her zaman diplomasiden yana olduğunu dile getiren Biden, "Diplomasinin başarıya ulaşması için ona her türlü şansı vermeliyiz" demişti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *