ANASAYFA arrow right Güncel

Rusya'daki Koronavirüs varyantlarının çoğu Türkiye'den geliyor

Rusya'daki Koronavirüs varyantlarının çoğu Türkiye'den geliyor
YAYINLAMA: 07 Nisan 2021 / 18.35
GÜNCELLEME: 07 Nisan 2021 / 18.35
Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova, Rusya'ya gelen mutasyonlu Koronavirüs vakalarının büyük bölümünün Türkiye'den geldiğini, Türkiye'deki pandemi risklerini özel kontrol altında tuttuklarını belirtti.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Rusya'da Koronavirüsle Mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Popova, Türkiye'deki pandemi risklerinden söz etti.

Popova, "Farklı ülkelerden hem İngiltere hem de Güney Afrika mutasyonları geldi ancak iki varyant da sadece Türkiye'den farklı kişiler tarafından ve farklı zamanlarda ülkemize taşındı" ifadelerini kullandı.

Popova şöyle devam etti:

Türkiye'deki durumun kötüye gitmeye devam ettiğini söyleyen Popova sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'deki durum keskin bir şekilde kötüleşti. Mart ortasından itibaren bu ülkede kaydedilen yeni Koronavirüs vakalarında yüzde 40'tan fazla bir artış görüldü. Yani, oldukça yoğun, patlama niteliğinde bir artış. Türkiye'de Rus turistlerin sayısının fazla olması nedeniyle bu ülkedeki pandemi risklerini özel kontrol altında tutuyor."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *