ANASAYFA arrow right Dünya

"Rusya, Ukrayna'ya harekat başlatması halinde sert bir bedel öder"

"Rusya, Ukrayna'ya harekat başlatması halinde sert bir bedel öder"
YAYINLAMA: 14 Şubat 2022 / 15.00
GÜNCELLEME: 14 Şubat 2022 / 15.00
Beyaz Saray'dan, Biden- Putin görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, "Başkan Biden net bir biçimde, Rusya’nın Ukrayna’yı istilası halinde ABD’nin müttefikleriyle birlikte kararlı ve sert bir karşılık vereceği mesajını verdi" denildi.

ABD Başkanı Joe Biden Rusya lideri Vladimir Putin ile dün (12 Şubat) bir kez daha telefonla Rusya-Ukrayna gerginliği üzerine görüştü. İ

Amerikanın Sesi'nde yer alan habere göre; ABD Başkanı Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik bir askeri harekat başlatması halinde Rusya’nın “sert ve hızlı bir bedel” ödemek zorunda kalacağı hatırlatmasında bulundu.

"Rusya'nın itibarı zedelenecek"

Beyaz Saray’dan görüşmeye ilişkin olarak yapılan açıklamada, “Başkan Biden Rusya’nın Ukrayna sınırında artan askeri varlığı konusunu görüştü. Başkan Biden net bir biçimde, Rusya’nın Ukrayna’yı istilası halinde ABD’nin müttefikleriyle birlikte kararlı ve sert bir karşılık vereceği mesajını verdi.

"Başkan Biden’ın Rusya’nın Ukrayna’da daha fazla ilhaka girişmesinin acı verici insani sonuçları olacağını ve Rusya’nın itibarını zedeleyeceğini yineledi.

"Biden, Rusya lideri Putin’e ABD ve müttefiklerinin tam bir koordinasyon içerisindee diplomatik girişimlere olduğu gibi diğer senaryolara da hazır olduğunu iletti” denildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *