ANASAYFA arrow right Dünya

'Rusya, Kamışlı'ya 20 savaş uçağı gönderdi'

'Rusya, Kamışlı'ya 20 savaş uçağı gönderdi'
YAYINLAMA: 02 Kasım 2021 / 15.08
GÜNCELLEME: 02 Kasım 2021 / 15.08
Rus medyası, 4 adet MiG-29, 5 adet Su-35 ve 12 adet Su-34 savaş uçağının Kamışlı'daki Rus hava üssüne aktardığını yazdı.

Rusya Savunma Bakanlığı'na yakın haber siteleri, Türkiye'nin Rojava’ya yönelik olası bir operasyon açıklamalarının ardından Rusya'nın Suriye'ye gönderdiği 20 savaş uçağını Kamışlı’daki askeri üsse yerleştirdiğini öne sürdü.

Rudaw'ın aktardığına göre Rus medyası, 4 adet MiG-29, 5 adet Su-35 ve 12 adet Su-34 savaş uçağının Kamışlı'daki Rus hava üssüne aktardığını yazdı.

Basına konuşan kaynaklar ayrıca, Kamışlı'daki bir hava üssünde en az 2 adet Ka-52 saldırı helikopterinin de bulunduğunu söyledi.

Bazı kaynaklar, savaş uçaklarının İran ve Irak üzerinden doğrudan Suriye topraklarına girdiğini iddia etti.

İddialar, Türkiye'nin Rusya'yı Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) karşı verdiği sözlerde durmamakla suçladığı bir döneme denk geliyor.

Bazı gözlemcilere göre, bu kadar sayıda Rus uçağının Suriye'ye nakledilmesini, Rusya'nın bölgede kapsamlı bir askeri operasyona hazırlandığını gösteriyor.

Ancak konuya ilişkin şu ana kadar herhangi resmi bir açıklama yapılmış değil.

Geçtiğimiz günlerde de hem Rus ve hem de Arap basını ve sosyal medya hesaplarında benzer bir iddia yer aldı.

Twitter’da paylaşılan fotoğraflarda Mardin'in Nusaybin ilçesinin karşısında yer alan Kamışlı’da, havaalanına inmiş olan SU-35 savaş uçakları görülüyor.

Rusya medyası, Rusya’nın Suriye'deki bir ABD askeri üssünün yakınına ilk kez ağır askeri teçhizat konuşlandırdığına dikkati çekerek bunun aynı zamanda Rusya'nın Rojava’daki askeri varlığını büyüttüğünün de işareti olarak yorumladı.

War Zone dergisi, ABD'nin kontrolü altındaki bölgelerde 900 asker ve askeri teçhizata sahip olduğunu hatırlatarak, Rusya'nın savaş uçağı konuşlandırma hamlesine karşı ABD'nin de bazı üslerini uçak kullanımına hazırladığını kaydetti.

Zaman el-Wasl web sitesine konuşan bazı kaynaklara göre ise Rusya SU-35’leri Suriye'nin batısındaki Hmeimim askeri üssünden Kamışlı’ya transfer etti ve böylece Kürtlerin kontrolü altındaki bölgelere ilk kez ağır askeri teçhizat yerleştirdi.

Al-Mayadin televizyonuna konuşan bazı kaynaklar da Perşembe günü bölgeye yeni Rus kuvvetlerinin konuşlandırıldığını ve birkaç keşif uçuşu gerçekleştirildiğini söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *