ANASAYFA arrow right Dünya

Rusya Devlet Başkanı Putin Türkiye'ye geliyor

Rusya Devlet Başkanı Putin Türkiye'ye geliyor
YAYINLAMA: 27 Ocak 2022 / 18.36
GÜNCELLEME: 27 Ocak 2022 / 18.36
Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Putin’in AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna konusundaki davetini kabul ederek Türkiye’ye gideceğini duyurdu.

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Türkiye'de görüşme davetini kabul ettiğini belirterek, koronavirüs durumuna göre görüşme planlamasının yapılacağını açıkladı.

Ukrayna'nın doğusundaki gerilim hakkında da konuşan Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya'nın ABD ile diyaloğa devam etmesine imkan olduğunu fakat Rusya'nın güvenlik taleplerinin Beyaz Saray yönetimi tarafından hesaba katılmadığının aşikar olduğunu belirtti ve Moskova'nın çıkarım yapmak için aceleci olmayacağını ifade etti.

Peskov, Erdoğan’ın, Putin’i davet etmesini olumlu karşıladıklarını belirterek "Putin, Türk liderin davetini memnuniyetle kabul etti. Salgın durumu ve tarafların programları izin verir vermez, Putin’in bu davete icabet etmesini kararlaştırdılar. Bildiğiniz gibi, hükümetler arası komisyonların ve üst düzey işbirliği komisyonu toplantılarına ara verilmek zorunda kalındı. Sayın Erdoğan, tüm bu etkinlikleri Türkiye’de yapmaktan mutluluk duyacağını söyledi. Devlet Başkanı Putin de bu daveti memnuniyetle kabul etti" ifadelerini kullandı.

Avrupa'daki gerilimi Soğuk Savaş dönemindeki atmosfere benzeten Peskov, ABD'nin Rusya'nın güvenlik taleplerine yönelik verdiği yazılı karşılığı Kremlin'in incelemesinin zaman alacağını dile getirdi.

ABD, Rusya'nın Avrupa'nın doğusuyla ilgili kapsamlı güvenlik taleplerini karşılamak için dün diplomatik yol haritası sunmuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *