ANASAYFA arrow right Dünya

Rusya: Covid-19 siyasileştirildi, maalesef aşı savaşı başladı

Rusya: Covid-19 siyasileştirildi, maalesef aşı savaşı başladı
YAYINLAMA: 25 Aralık 2020 / 18.18
GÜNCELLEME: 25 Aralık 2020 / 18.18
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Covid-19 aşılarıyla ilgili Rus basınına açıklamada bulundu. Enformasyon savaşının başladığının altını çizen Zaharova, Rusya’nın bu savaştaki gücünün yerli başarılar hakkında söylediği gerçekler olduğunu belirtti.

Zaharova, koronavirüs aşılarıyla ilgili Rus basınına açıklamalarda bulundu. “Maalesef aşı savaşı başladı” diyen Zaharova, “Bu her şeyin savaşı, Covid konusu siyasileştirildi artık. Covid salgınıyla ilgili bilgi salgını meydana geldi. Bu korkunç realitenin parçası, elbette aşı ve Rus çabalarıyla ilgili karalama kampanyası ve Rusya’nın başarılarına ilişkin enformasyon engellenmesi ile ilgili her şeyin savaşı” ifadesini kullandı.

Dezenformasyona cevap verme, yalanlama ve karşı argümanlar sunma yeteneğinin önemli olduğunu belirten Rus diplomat, “Rusya’nın gücü her zaman olduğu gibi gerçek, başarılarımız ve yaptıklarımıza ilişkin gerçekler” dedi.

“Saçmalık, hayal ürünü…”

Sputnik’in haberine göre; Batı basınında, Rus aşıya ilişkin çok sayıda “söylenti, hayal ürünü, düpedüz saçmalık” gördüğünü anlatan Zaharova, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tutunacak hiçbir şey bulmayınca ‘dahi’ bir şey buldular. Rusya kötü, dediler, çünkü kendisi Batı’nın aşılarına karşı dezenformasyon kampanyası yürütüyormuş. Bu artık bir çeşit saçmalık. Aşı savaşı gidiyor, ama bu, bilim insanları arasında olan bir savaş değil, politikacılar ve çoğunlukla Batı'nın ana akım medya sayfalarında karşı karşıya olduğumuz enformasyon savaşçıları arasındaki bir savaş."

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *