ANASAYFA arrow right Yaşam

Ruhumuzu teslim almak, kuşatmak, hareket edemez hale getirmek istiyorlar

Ruhumuzu teslim almak, kuşatmak, hareket edemez hale getirmek istiyorlar
YAYINLAMA: 26 Mart 2021 / 21.19
GÜNCELLEME: 26 Mart 2021 / 21.49
KESK Gaziantep Şubeler Platformu, basın açıklaması gerçekleştirdi.

KESK Dönem Sözcüsü Ömer Parlakçı, “Yaşanan gelişmeler erken ya da baskın bir seçim ortamı oluşturmayı fersah fersah aşarak Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir faşist sürece evrildiğimizi göstermektedir. Tüm toplumsal fay hatlarıyla oynanarak kafalarının ardındaki her ne ise onu hayata geçirip geçiremeyeceklerinin provalarını yapıyorlar. Korku iklimi yaratarak sadece bedenleri değil zihinlerimizi, ruhumuzu teslim almak, kuşatmak, hareket edemez hale getirmek istiyorlar” dedi.

Hakları için itiraz eden, sesini yükselten bir birey bile görmek istemiyorlar

“Hakları için itiraz eden, sesini yükselten, mücadele eden tek bir birey bile görmek istemiyorlar” diyen Parlakçı, “Kendileri dışındaki tüm kesimleri iktidarlarının bekası için tehdit görüyorlar. Bu yüzden her tür yol ve yöntemle ortadan kaldırmak, etkisizleştirmek istiyorlar. Ülkenin yarısından fazlasını özde değil sözde vatandaş görüyorlar. AKP, iktidarını devam ettirmek için sürekli düşman, hain, “terörist” imal ediyor, halklarımızı, emekçileri kutuplaştırıyor. Asıl gündemleri konuşamaz, tartışamaz hale getirmek istiyor. Çünkü biliyorlar ki, işsizliğin, yoksulluğun, hukuksuz ihraçların, haksızlığın, hukuksuzluğun, yolsuzluğun ve talanın konuşulduğu, tartışıldığı bir yerde iktidarda kalamayacaklar” şeklinde konuştu. 

Gerçek sorunlara dikkat çekmek için yürüdük

Parlakçı, “İktidarın ekonomik ve siyasi krizi, ülkeyi yönetememe halini perdelemeye yönelik baskılarına, sermaye yanlısı politikalarına karşı kamu emekçilerinin gerçek sorunlarına ve taleplerine dikkat çekmek için KESK ve bağlı sendikalarının merkez yöneticileri iki gündür karda, kışta İstanbul’dan Ankara’ya bir yürüyüş eylemi gerçekleştirdi. Yürüyüşümüz bugün Çalışma Bakanlığı önünde bu saat itibariyle sonlanıyor. Yürüyüşümüz, demokrasi ve adalet, eşitlik ve özgürlük, laik ve aydınlık bir gelecek, çalışma hakkımız ve İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz demek için, tüm üyelerimiz, haksızlığa uğrayan, hukuksuzca ihraç edilen arkadaşlarımız, yokluğa, sefalete mahkûm edilen tüm kamu emekçileri, çocuklarına bir ekmek götürmek için inşaatlarda, tehlikeli işlerde çalışırken işçi cinayetine kurban verdiğimiz ihraç arkadaşlarımızı hatırlatmak için yürüdük” ifadelerini kullandı.

Sömürüye ve her tür şiddete mücadelemiz devam edecek

OHAL Komisyonunun oyalama ve onaylama komisyonu süreci uzatmakla alenen ve bilerek suç işlediğini dile getiren KESK Dönem Sözcüsü Ömer Parlakçı, konuşmasını şöyle tamamladı: “KESK’lilerin dosyalarının önemli bir kısmını sona bırakarak süreci işkenceye dönüştürüyor. “Ne kadar süründürsek o kadar iyidir” niyetiyle hareket ediyor. Bu, iktidarın özelleştirme, güvencesizlik, performans, ayrımcılık, gericilik politikalarına karşı geldiğimiz, emekçilerin haklarını, insanca yaşam koşullarını savunduğumuz için açıkça hınç almadır. Biz, onurlu bir insan olarak yaşamanın yolunun emek, demokrasi ve barış mücadelesinden geçtiğinin farkında olanlarız. Haksız, hukuksuz şekilde elimizden alınan işimiz iade edilinceye, faşist baskılar son buluncaya kadar patriyarkaya, sömürüye ve her tür şiddete karşı mücadelemiz devam edecek.” Hüseyin Karataş

 

 

https://bututtu.com/

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *