ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Ruhsatsız inşaat yapan mühendisin meslekten ihracı istenecek

Ruhsatsız inşaat yapan mühendisin meslekten ihracı istenecek
YAYINLAMA: 08 Ekim 2021 / 14.22
GÜNCELLEME: 08 Ekim 2021 / 14.22
Belediye tarafından yapılan yazılı açıklamadan öğrenildiğine göre şehrimizde yaptırılacak olan ruhsatsız inşaatlar hiçbir karar çıkarılmasına gerek kalmadan ekipler tarafından derhal yıktırılacak. Ayrıca ruhsatsız inşaatı yapan teknik eleman, mühendisin meslekten meni için her türlü yasal yola başvurulacaktır.

Konuyla ilgili olarak belediye tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Kent içerisinde Belediye hudutları içerisinde ve mücavir saha içerisinde yapılan yapılar ruhsatlı olacaktır. Ruhsatsız yapılan yapılar görüldüğü yerde herhangi bir karar istihsal edilmeden yıkılacaktır.

Her yapının bulunduğu yerde mal sahibinin adı soyadı, ruhsat tarih ve numarası Teknik uygulama sorumlusunun adı ve soyadını gösteren levha bulunduracaktır. Levhayı bulundurmayan inşaat sahibi ve müteahhidi en ağır şekilde cezalandırılacaktır.

Herhangi bir yapıda imar kanununun 8 maddesine göre fen elemanı ruhsata aykırı olarak mal sahibi tarafından yaptırılan işleri gördüğü taktirde 5 gün içerisinde belediyeye yazılı olarak bildirecektir Bu vazifesini yapmayan fen elemanlarının projeleri belediyece tasdik olunmayacaktır. Ayrıca meslekten men için bütün Yasal yollar zorlanacaktır. Bu konuda muhtarlar da sorumlu tutulacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *