ANASAYFA arrow right Güncel

RTÜK, televizyon kanallarından 'Bu programda Covid-19 tedbirlerine uyuluyor' bildirimi istedi

RTÜK, televizyon kanallarından 'Bu programda Covid-19 tedbirlerine uyuluyor' bildirimi istedi
YAYINLAMA: 27 Eylül 2020 / 17.38
GÜNCELLEME: 27 Eylül 2020 / 17.42
Televizyonlar, 'Bu programda Covid-19 tedbirlerine uyuluyor' diyecek.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) izleyici şikayetlerini dikkate alarak, yayıncı kuruluşlardan, dizilerin ve televizyon programlarının yayını öncesi "Bu program Covid-19 tedbirleri kapsamında çekilmiştir" uyarısı yayınlanmasını istedi.

Normalleşme süreciyle sektör paydaşlarınca hazırlanan "Türkiye'de Kovid-19 Kısıtlamaları Altında Film Yapımlarında Güvenli Çalışma Koşulları ve Önlemler" başlıklı bir kılavuzla, film ve dizi setinde çalışan ekiplerin alması gereken tüm önlemler belirlendi ve çekimlere yeniden başlandı. Yarışma, tartışma ve haber programları için de Covid-19 tedbirleri kapsamında yeni düzenleme yapıldı. 

Program öncesi yazılı, sözel ve görsel olarak bilgilendirme

 RTÜK, televizyon yapımlarında Covid-19 tedbirleri alınmadığı, dizi filmlerde oyuncuların, yarışma ve tartışma programları ile haberlerde katılımcıların önlemlere uymayarak, izleyicileri olumsuz yönde etkilediği yönünde çok sayıda bildirim aldı.

Şikâyetler neticesinde harekete geçen Üst Kurul, yayıncı kuruluşlardan, dizi ve program yayınlarından önce Covid-19 salgını kapsamında alınan önlemler hakkında yazılı, sözel ve görsel olarak izleyicileri bilgilendirilmelerini istedi.

Üst Kurul, yapımların Covid-19 tedbirlerine uyulmadığına ilişkin yanlış algıyı değiştirmesi ve izleyicilere önlemlere uymaları konusunda örnek olması için tv kanallarından 'Bu program Covid-19 tedbirleri kapsamında çekilmiştir' yayın bildirimi yapılmasını yazılı olarak talep etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *