ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Romatizma ihmale gelmez

Romatizma ihmale gelmez
YAYINLAMA: 18 Aralık 2020 / 13.33
GÜNCELLEME: 18 Aralık 2020 / 13.33
Mevsim değişikliklerinde romatizmal hastalıklardan kaynaklanan kas ağrısı şikayetlerinin arttığını belirten uzmanlar, havalar tamamen ısınmadan kışlık giysilerini çıkarılmaması gerektiğini belirterek halkı uyardı.

Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Mehmet Civan, romatizmal hastalıkların en sık 40-45 yaşlan arasındaki insanlarda kireçlenme olarak görüldüğünü söyleyerek, “50-60 Yaşındaki tüm insanlarda kireçlenmeye yakalanma riski yüksektir. Bu hastalıklara yakalanmamak için kalsiyumlu yiyeceklere önem verilmeli. Ayrıca güneş ışınlarından yararlanılmalı. Fazla kilosu olanlar kilolarını vermeli. Ayrıca kalıtsal olan romatizmalar da var. Fakat görülme oranı çok az. Bazı ırklarda da romatizmal hastalıkların görülme oranı da yüksektir. Çevresel faktörlerden kaynaklanan romatizmal hastalıklar da vardır. İnsanlar, alacağı tedbirlerle kendini bu hastalıklardan koruyabilirler” diye konuştu.

Civan, romatizmal hastalıkların korkutucu sonuçlan olmadığını, çok basit ilaçlarla tedavisinin mümkün olduğunu kaydederek konuşmasına şöyle devam etti: “Romatizma çok tehlikeli hastalık değildir. Çok basit ilaçlarla tedavi edilebilir. Fakat tedavileri zamanında yaptırmak ve ilaçlarını düzenli kullanmak gerekir. Eğer tedavisi gecikir ve ilaçlar zamanında kullanılmazsa, tedavi zorlaşır. Özellikle iltihaplı romatizmalarındaki ihmal yüzünden ilaç maliyeti artar, tedavi çok zorlaşır.”

Romatizma hastalıklarında ilk belirtilerin aşırı yorgunluk şikayetleriyle başlayacağını söyleyen Civan “Hastalık basit eklem ve kas ağrıları gibi başlar. Hastalar hiçbir yerim tutmuyor, her yerim ağrıyor gibi şikayetlerde bulunur. Kas ve eklem ağrıları olur. Özellikle mevsim değişikliklerinde bu ağrıları artar” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *