ANASAYFA arrow right Güncel

Roketli saldırıda 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

YAYINLAMA: 21 Kasım 2022 / 14.28
GÜNCELLEME: 21 Kasım 2022 / 15.59
Gaziantep Valisi Davut Gül, terör örgütü tarafından gerçekleştirilen roketli saldırıda 2 kişinin öldüğünü, 6 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Gaziantep'in Karkamış ilçesine Suriye'nin Ayn el-Arab bölgesinden ateşlendiği tahmin edilen 7 adet roketten 5'i Karkamış ilçesine isabet ederken, 2'sinin ise Cerablus'a düştüğü öğrenildi. Vali Gül, yaptığı açıklamada, saldırıda 2 kişinin öldüğünü belirterek, "Terör örgütü tarafından Fırat'ın doğusundan Karkamış ilçe merkezine 5 adet havan roket atılmıştır. Sivil yerleşim merkezlerine isabet eden saldırıda 2 hemşerimiz vefat etmiştir,. 2'si ağır olmak üzere 6 vatandaşımız yaralanmıştır" denildi.

Gaziantep'in Karkamış ilçesine, PKK/YPG kontrolündeki Suriye'nin Kobani bölgesinden yapılan roketli saldırıda ilk bilgilere göre 6 kişi yaralandı.
Kobani'nin iç kesimlerinden ateşlendiği tahmin edilen 7 adet roket, Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki farklı bölgelere düştü. Roketlerden biri sınıra yakın bölgede bulunan Kocatepe İlköğretim Okuluna, biri ise seyir halinde bulunan bir tıra isabet ederken, diğerleri ise boş yol, arazi, ev ve bahçelere isabet etti.
Bölgeye çok sayıda ambulansın yönlendirildiği olay sonucunda ilk bilgilere göre 6 kişi yaralanırken, bir öğretmen ve 1 öğrencinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Antep'in Karkamış ilçesine yedi roket atıldığı bildirildi. Atılan roketlerin boş alana isabet ettiği belirtilirken, alanda inceleme başlatıldı.

Antep'in Karkamış ilçesine dört roket atıldığı bildirildi. Roketler boş alana isabet etti.

Anadolu Ajansı, YPG’nin Karkamış ilçesine yedi roket fırlattığı haberini servis etti. Haberde, roketlerin boş alana isabet ettiği bildirildi.

Roketlerin düştüğü alanda inceleme başlatıldı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Terör örgütü unsurları tarafından, Fırat’ın doğusundan Karkamış ve Cereblusa atılan havan topları herhangi bir zaiyata sebep vermemiş olup güvenlik kuvvetlerimiz tarafından misliyle karşılık verilmiştir. Allah milletimizi ve devletimizi her türlü kazadan ve beladan korusun" ifadelerini kullandı.

Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’na düşen roket sonucu sekiz güvenlik personelinin yaralandığı duyuruldu.

Türkiye - Suriye sınırında, Kilis'e bağlı Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine roket isabet etti.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "1’i komiser, 6’sı polis memuru olmak üzere 8 güvenlik personeli yaralanmıştır” denildi.

Roketin düşmesiyle meydana gelen patlamada şarapnel parçaları bölgede bulunan 1 asker ile 7 polise isabet etti. Bölgeye çok sayıda ambulans ve güvenlik gücü sevk edildiğini ve yaralıların, Kilis Profesör Doktor Alaattin Yavaşça Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

Saldırının ardından sınır hattında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Ardından çeşitli hedefler obüs ve çok namlulu roket atarlarla ateş altına alındı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *