ANASAYFA arrow right Siyaset

Reuters'a İLK kadın yayın yönetmeni

Reuters'a İLK kadın yayın yönetmeni
YAYINLAMA: 14 Nisan 2021 / 15.30
GÜNCELLEME: 14 Nisan 2021 / 15.30
Dünyanın önde gelen haber ajanslarından Reuters'ın 170 yıllık tarihindeki ilk kadın yayın yönetmeni Alessandro Galloni olacak. Uluslararası haber ajansı Reuters, Alessandra Galloni'nin önümüzdeki haftadan itibaren yeni genel yayın yönetmeni olarak devralacağını ve 170 yıllık tarihinde küresel haber ajansının başına geçen ilk kadın olacağını duyurdu.

Thomson Reuters yaptığı açıklamada, Galloni'nin görevi emekli olan Stephen J. Adler'den devralacağını söyledi.

"Bu ekip beni heyecanlandırıyor"

47 yaşındaki Galloni, "yetenekli, kendini adamış ve ilham verici gazetecilerle dolu birinci sınıf bir haber odasına liderlik etme" fırsatının onu çok "heyecanlandığını" söyledi.

Dört dil konuşan İtalyalı Galloni, kariyerine Reuters'ın İtalyanca servisinde başladı ve ajansa 2013 yılında Güney Avrupa bürosunun editörü olarak katıldı ve daha sonra küresel yönetici editörü oldu.

Ajans dışında kaldığı süre boyunca, New York, Londra, Paris ve Roma'daki Wall Street Journal'da iş ve ekonomi alanlarında uzmanlaşarak 13 yıl çeşitli pozisyonlarda çalıştı.

"Alessandra tam da bunu yapacak"

Thomson Reuters başkanı ve CEO'su Steve Hasker şunları söyledi: "Dünyanın bağımsız, tarafsız gazeteciliğe şiddetle ihtiyaç duyduğu bir zamanda, tüm müşterilerimiz için sınırları zorlama ihtiyacını ciddiye alıyoruz. Alessandra tam da bunu yapacak."

Yeni web sitesi hazırlığı

Reuters'ın başlıca rakipleri arasında Bloomberg News, Associated Press, Fransa merkezli haber ajansı AFP ve görsel içerik sağlayıcısı Getty Images yer alıyor.

Reuters, etkinlik işine ek olarak başka büyüme fırsatları da arıyor. Profesyonelleri hedeflemesi ve sonunda içerik için ücret almaya başlaması beklenen yenilenmiş bir web sitesinin yaklaşan lansmanı bunlar arasında öne çıkıyor.

McCabe, tüketicileri içerik için ödeme yapmaya ikna etmenin zor olduğunu, çünkü "Reuters, birçok insanın tanıdığı ancak sezgisel olarak gitmediği bir marka olduğunu" söyledi.

CEO Hasker, meslektaşlarına Reuters'ı şirketin diğer bölümleriyle daha bütünsel hale getirmek istediğini söyledi. Bu amaçla, haber odası kısa süre önce yasal raporlama kadrosuna eklendi.

1851'de Britanya'da doğan ajans

Reuters, dünya çapında gazetelere ve uydu yayınlarına yolladığı haber raporları ile tanınan, merkezi Londra'da bulunan haber ajansı.

Şirket temelde borsalardan finansal bilgiler ve ticari ürünlerin bilgilerini tedarik etmeye odaklı olarak kuruldu. 1851 yılında Paul Reuter tarafından Royal Exchange, Londra Britanya'da kuruldu.

Paul Reuter, Kassel'de ticaret eğitimi aldıktan sonra bankacı oldu. Berlin'de bir banker kızı olan Ida Maria Magnus ile evlendi.

Kendine bir yayınevi satın aldı: "Reuter und Stargardt". 1848 devriminde Reuter tehdit altına girince Londra'ya göç etti.

Kısa bir süre sonra Reuter'ın haber ajansı büyük bir başarı elde etti.

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *