ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Resmi dairelerin telefonları kesildi

Resmi dairelerin telefonları kesildi
YAYINLAMA: 18 Mayıs 2022 / 14.45
GÜNCELLEME: 18 Mayıs 2022 / 14.45
Başbakanlık tarafından yayınlanan genelgeye rağmen telefon borçlarına ödemediler

Bazı resmi dairelerin 3,4 yıllık telefon borcu olduğu öğrenildi. Şehrimizdeki resmi dairelerden sağlık ve emniyetle ilgili kuruluşlar dışında kalanların telefon borçlarını ödemedikleri için kesildi. Telefon borçlarının zamanında ödenmesi için başbakanlık tarafından tüm illere gönderilen genelgede en geç dört ay içinde resmi dairelerin borçlarına PTT’ye ödemeleri, aksi taktirde telefonlarının kapatılacak bildirilmiştir.

Başbakanlığın genelgesine rağmen resmi kuruluşların tamamına yakınının telefon borcunu ödemediği öğrenildi. Borçların ödenmesi İçin bağlı bulunduğu bakanlıktan ödenek de istemedi. Mayıs ayı başında Gaziantep PTT Bölge Başmüdürlüğü tarafından tüm dairelere birer yazı gönderilerek telefon borçlarının dört ay içinde mutlaka ödenmesi gerektiği bildirilmiştir. Yapılan uyarıya rağmen ödeme yapılmadığı görülen haziran ayı başında ikinci bir uyarı yazısı daha gönderildi. Durumdan Valilik ve garnizon Komutanlığı haberdar edildi. Ayrıca valilik tarafından resmi dairelere birer yazı gönderilerek telefon borçlarının ödenmesinin gerekli olduğu bildirilmişti.

Tüm uyarılara rağmen resmi dairelerin telefon borçlarına ödememesi karşısında PTT tarafından borcunu ödemeyen tüm dairelerin telefonları konuşmaya kapatıldı.

Başbakanlık genelgesinde dört ay içinde telefonların ödenmemesi halinde abonelerle yapılan sözleşmenin de bozulabileceği bildirilmişti. Ayrıca ulaştırma bakanlığına tahsilatı yapmaması yüzünden yatırımları yapamadığı da ilave edilmişti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *