ANASAYFA arrow right Güncel

Rehavete kapılırsak kırmızı kategoriye gireriz

Rehavete kapılırsak kırmızı kategoriye gireriz
YAYINLAMA: 17 Mart 2021 / 20.43
GÜNCELLEME: 17 Mart 2021 / 21.01
Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası, Koronavirüs konusunda farkındalık yaratmak amacıyla kent genelindeki taksilere ‘Eski günlere dönmeyelim, temizlik, maske, mesafe kurallarına uyalım, maviye geçelim’ sloganı içeren broşürler astı

Vatandaşı maske, mesafe ve hijyen konusunda uyaran Oda Başkanı Ünal Akdoğan, “Bu üç kurala tüm vatandaşımızın harfiyen uyması gerekiyor. Şehrimiz turuncu kategoriye geçti, yasaklar kalktı diye rehavete kapılmamalıyız. Rehavete kapılırsak, kırmızı kategoriye gireriz. Doğu Anadolu Bölgesi’nde ki illerimiz mavi renkli iken kentimiz neden olmasın” diye sordu.

Şu ana kadar 2 bin taksiye broşür astık

Akdoğan, “Gaziantep’te bulunan 2 bin 287 aracımıza astırmak üzere arka sağ ve sol köşelerine Eski günlere dönmeyelim, temizlik, maske, mesafe kurallarına uyalım, maviye geçelim’ sloganı içeren broşürler bastırdık. Şu ana kadar 2 bin taksiye astık. Hiç olmazsa müşterimizin bunu okur maskesini takar, elini yıkarsa yaklaşık 8 kişiyi virüsten korumuş oluyor. Bir farkındalık oluşturabildiysek ne mutlu bize” diye konuşma yaptı.

Koronavirüs salgını konusunda farkındalık oluşturmak için böyle bir çalışma yaptıklarını kaydeden Akdoğan, şehirdeki tüm araçların günlük dezenfekte edildiğini, şoförlerin ise tüm kurallara uyduğunun altını çizdi. “Taksilerimizin yanı sıra şoförlerimizin bulunduğu yazıhanelere kadar dezenfekte ettiriyoruz. Bugüne kadar hiçbir şoförümüz Covid-19 yakalanmadı. Bu da bizim için sevindirici bir durum” açıklamasında bulundu.

Pandemi döneminde taksiye ilgi ve alaka arttı

Esnafın işlerinin iyi olduğunu, salgın sürecinde taksi binen yolcu sayısında artış yaşandığını anlatan Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ünal Akdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Esnafımız evine ekmek götürecek, çorbasını kaynatacak kadar kazanıyor. Bu zorlu süreçte Gaziantep’te taksi kültürü oluştu. Çünkü vatandaş, kalabalık ortamlara girmeye korkuyorlar, dolmuşu veya tramvayı kullanmıyorlar. Dolayısıyla taksiye olan ilgi ve alaka arttı.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *