ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“Reel sektöre kaynak, ihracata teşvik lazım”

“Reel sektöre kaynak, ihracata teşvik lazım”
YAYINLAMA: 24 Ağustos 2020 / 19.32
GÜNCELLEME: 24 Ağustos 2020 / 19.32

2002 Yılının sıkıntılı geçeceğini ifade eden uzmanlar, hükümetin reel sektörün canlanması için hiçbir tedbir almadığını ileri sürerken, vergi adaletinin sağlanamamasının da sıkıntılara yol açtığını vurguladı.

Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Haşan Aktaş, 2001 yılının krizlerle geçtiğini, ancak hükümetin önümüzdeki yıl da aynı sıkıntıların yaşanmaması için tedbir almadığını belirterek, 2002 yılından da ümitli olmadıklarını ifade etti.

Hükümetin reel sektörün canlanması için hiçbir tedbir almadığını hatırlatan Aktaş, “Sadece mali sektörle ilgili bir takım düzenleme yapıldı. Kayıt dışını kayıt altına alan hiçbir tedbiri yok. Oysa şimdiye kadar finans sektöründen reel sektöre kaynak aktaran sistemi halen yaratılmış değil. Reel sektörde de büyüme olmayınca ekonominin iyiye gittiğini söyleyemeyiz. Ekonomiyi canlandıracak yasalar 2002 yılında derhal çıkarılmalı hem de hiç vakit kaybetmeden. Aksi halde 2003 2003 yılında uygulamaya konulacak olan nereden buldun yasasının uygulanmasında sıkıntılar doğur. Öncelikli olarak bu yasanın alt yapısı hazırlanmalı” dedi.

Reel sektörün mal üreten kesim olduğunu, bunu yapabilmesi içinde finansa ihtiyacı bulunduğunu hatırlatan Haşan Aktaş, reel sektöre kaynak aktarılması gerektiğini ve ihracatı teşvik için de KDV oranlarının makul bir düzeye çekilmesinin zorunlu olduğunu vurguladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *