ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Reçetesiz ve başkalarının ilaçlarını kullanmayın

Reçetesiz ve başkalarının ilaçlarını kullanmayın
YAYINLAMA: 05 Mayıs 2022 / 14.55
GÜNCELLEME: 05 Mayıs 2022 / 14.55
Süresi geçen ilaçları kullanırsanız ölebilirsiniz. Eczaneler reçetesiz ilaç satmamalı.

Yurdumuzda bilgisizlik yüzünden ve ekonomik nedenlerle başkalarının ilaçlarını kullanma çok yaygın. Buna reçetesiz olarak muayene olmadan kendi kendini tedavi veya doktor olmayanların tavsiyesiyle alınan ilaçlar eklenince büyük sağlık sorunları ortaya çıkıyor.

Tıp adamları kesin olarak başkalarının ilaçlarını kullanmayı ve başkalarından ilaç almayı sakıncalı buluyor. Bu yüzden bir çok kişinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor. Zira zamanı geçmiş bu tür ilaçlar başkalarından alınarak veya diğer bir kişiye verilmek suretiyle zehirlenmelere ve ölümlere yol açıyor.

Sağlık konusunda önemli bir sorunun da reçetesiz olarak eczanelerden ilaç alınması ve satılması var. Kesin olarak doktordan reçete getirilmedikçe ilaç satılmamalı, satan eczane hakkında yasal işlem yapılmalıdır. Tıp adamları amaçsız hedefi bilinmeden ve doktor muayenesinden geçmeden alınan devamlı ilaçların vücuda zamanla bağışıklık getireceğini, alınan ilaçların fayda yerine zararının dokunacağını vurguluyorlar. Bu halin devamında ise ilaç alma hastası haline geleceğini ifade ediyor.

Sağlıklı bir yaşam için kesinlikle başkalarının ilaçlarını kullanmayın, ilaçlarınızı da başkalarına vermeyin.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *