ANASAYFA arrow right Dünya

"Rapor başkanın suç işlediği sonucuna varmıyor, temize de çıkarmıyor"

"Rapor başkanın suç işlediği sonucuna varmıyor, temize de çıkarmıyor"
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.29
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.29
ABD'de 2016 Başkanlık seçimlerine yönelik soruşturmada özel yetkili savcı Robert Mueller'in raporunun özeti basınla payl
ABD'de 2016 Başkanlık seçimlerine yönelik soruşturmada özel yetkili savcı Robert Mueller'in raporunun özeti basınla paylaşıldı. Bilgilendirme metnindeki "Rapor başkanın suç işlediği sonucuna varmıyor, ancak temize de çıkarmıyor" ifadeleri öne çıktı.
ABD'de 2016 başkanlık seçimlerine yönelik soruşturmada özel yetkili savcı Robert Mueller'ın raporunda herhangi bir ABD yetkilisinin ya da Trump'ın kampanya görevlilerinin "bilerek Rusya ile anlaşma yaptığına dair bir kanıt" bulunamadığı bildirildi.
Başsavcı William Barr, Pazar öğleden sonra ABD basını ve kongre liderlerine raporun bir özetini gönderdi.
Dört sayfalık rapor özetinde 4 sayfalık bilgilendirme metninde, "Bu rapor başkanın suç işlediği sonucuna varmıyor ancak onu temize de çıkarmıyor" ifadeleri öne çıktı.
Soruşturma 22 aydır sürüyor
22 ay süren soruşturmada 2016 ABD Başkanlık seçimlerinde Donald Trump ekibinin Rusya ile işbirliği yapıp yapmadığını araştıran Savcı Mueller'in hazırladığı raporda Trump'a suçlama yönetilmediğini açıklanırken, Adalet Bakanı Barr'ın bilgilendirme metnini hazırlarken Mueller ile görüş alışverişinde bulunmadığı belirtildi.
Trump: Amerika'yı harika yapmaya devam
ABD basınına Pazar öğle saatlerinde ulaşan bilgilendirme metninin ardından ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından büyük harflerle şu açıklamayı yaptı:
"Gizli anlaşma yok, engelleme yok, tam anlamıyla ve bütünüyle BERAAT. AMERİKA'YI HARİKA YAPMAYA DEVAM!"
ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu Başkanı Jerry Nadler ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Savcı Mueller Başkan'ı açık bir şekilde temize çıkarmıyor. Adalet Bakanı Barr'ın kararını dinlemeli ve tüm gerçekleri bilmek isteyen Amerikan halkına bu işin temelindeki tüm kanıtları sunmalıyız." Bianet

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *