ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Ramazan dolayısıyla dilenciler şehri istilâ etti

Ramazan dolayısıyla dilenciler şehri istilâ etti
YAYINLAMA: 17 Mart 2021 / 13.18
GÜNCELLEME: 17 Mart 2021 / 13.18
Dilencilerin elinden sokakta yürümek mümkün değil

Her kutsal Ramazan ayı gelişinde, bilinmeyen nedenlerle şehrimiz dilenciler tarafından işgal edilir. Sadaka vermeden ellerinden kurtulamazsınız. Gezen dilencilerin tamamı yabancı, sarışınından tutun, esmerine, sırtında kucağında merhamet simsarlığı için çocuk taşıyanından, vücudunu çeşitli şekillere sokanlara kadar her çeşidini bulursunuz.

Dilencilerin özellikle Malatya Darende çevresinden, Kahramanmaraş'ın köy ve ilçelerinden, Batı Anadolu illerinden geldiği sanılıyor. Caddelerde o kadar çoğaldı ki her adımda birkaç tanesiyle karşılaşmamak mümkün değil. Ahtapot gibi önlerine gelene yapışıyorlar. Para almadan da bırakmıyorlar. Vatandaş sokağa çıktığına, çıkacağına bin pişman.

Belediye yetkililerinin bu kadar ilgisiz kalmaları şaşılacak bir olay. Zabıta memurlarından emniyet görevlilerine kadar herkesin harekete geçerek dilencileri memleketlerine kısa sürede göndermeleri gerek. Dileyen ilgili Suburcu'dan Karagöze ve paralelindeki caddeye geçerek birkaç, dakika gezerse kendi gözleriyle görür.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *