ANASAYFA arrow right Ekonomi

Raflardaki ürünler yüzde 20-30 arasında zamlandı

Raflardaki ürünler yüzde 20-30 arasında zamlandı
YAYINLAMA: 23 Kasım 2020 / 20.35
GÜNCELLEME: 23 Kasım 2020 / 21.08
Türk İş İl Temsilcisi ve Koop İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Akif Sarıca, dövizin ateşinin düşmesine karşın raflardaki ürünlerin fiyatlarının yüksekliğine dikkat çekti

Raflardaki ürünlerin yüzde 20 ile 30 arasında zamlandığını belirten Başkan Sarıca, “Örneğin; 20 liralık temizlik ürünü 26 liraya, 24 liralık gıda maddesinin 30 liraya yükseldiğini görüyoruz. Asgari ücretin 2 bin 324 lira olduğu bir ülkede fiyat artışlarının disipline edilmesi lazım” dedi.

Denetim yapan kurumların denetimlerini sıklaştırması gerekiyor

Gaziantep’te yaşam ve hayat pahalılığının devam ettiğini söyleyen Sarıca, “Dövizin aşırı yükselmesi sonucunda fiyatları yükseltenler, dövizin düşmesine rağmen ürünlerin fiyatlarını düşürmemişlerdir. Dolayısıyla denetim yapan kurumların denetimlerini sıklaştırması gerekiyor. Türk İş İl Temsilciliği olarak bu konunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Etkin ve caydırıcı denetimler büyük önem arz ediyor

Sarıca, zaruri ürünler dışında alışveriş yapılmaması konusunda vatandaşları uyarırken, “Zaruri ürünler mutlaka alınmalı, ancak zaruri olmayan ürünlerin alınmayarak yüksek fahiş fiyat artışlarına tepki gösterilmesi lazım. Alışverişe gidilmeden önce alınacakların listesinin yapılması önemli. Dövizi bahane edilerek yapılan zamların ucunu kaçırdılar. İlgili kurumların etkin ve caydırıcı denetimler yapmaları büyük önem arz ediyor” diye konuşma yaptı.

Alınan kararlara harfiyen uyulması lazım

Koronavirüs ile mücadeleye değinen Türk İş İl Temsilcisi ve Koop İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Akif Sarıca, şunları kaydetti: “Mart ayında vakalar görülmeye başlandığında sosyal mesafe, maske ve hijyenin önemini OSB’de ki fabrikalardaki işçilerin giriş çıkış saatlerinin değiştirilmesi, servislerin sayısının azaltılması, yemek saatlerinin değiştirilmesi, yemekhanelerin düzeninin kurallara göre yapılmasını dile getirmiştir, halen de getiriyoruz. Bu kuralları uygulayan fabrikalar kadar uygulamayanlarda oldu. Dolayısıyla Bilim Kurulu’nun ve Sağlık Bakanlığı’nın aldığı kararlara harfiyen uyulmalı.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *