ANASAYFA arrow right Güncel

Radikal kararlar alınması kaçınılmaz bir zorunluluk

Radikal kararlar alınması kaçınılmaz bir zorunluluk
YAYINLAMA: 08 Nisan 2021 / 21.12
GÜNCELLEME: 08 Nisan 2021 / 21.29
CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, Covid-19 salgınının ülkemiz genelinde ve kentimizde yeniden tırmanışa geçtiğini ve halkımız arasında telafisi güç ve imkansız zararlar doğuracak şekilde yaygınlaştığını belirtti

CHP İl Başkanı Uçar, “İlimiz Gaziantep 1 haftadan fazla süredir yüksek risk kategorisinde iken ek tedbirlerin alınmaması vatandaşımızı bu illet hastalık karşısında çaresizliğe sürüklemekte ve yalnız bırakmaktadır. Oluşabilecek can kaybını en aza indirgemek ve halkımızın sağlığını koruyabilmek için yetkili makamların radikal kararlar almaları kaçınılmaz bir zorunluluk haline geldi” dedi.

Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasaklarının hafta içi de zorunlu bir takım istisnalar hariç olacak biçimde hafta içi de uygulanması gerektiğini kaydeden Uçar, “Daha evvel sağlık bakanlığı Koronavirüs bilim kurulu tarafından tespit edilen iş yerleri hariç tüm iş yerleri kapanmaya tabi olmalı, zaman içerisinde genişletilen istisnalar 2020 yılı Mart ayındaki haline geri dönmelidir. İş yerleri kapanan esnaf ve emekçilerimizin geçimlerini sağlamaları için gerekli ayni ve nakdi yardımlar Valilik tarafından sağlanmalıdır. Hali hazırda Eğitim ve Öğretime devam eden tüm eğitim kurumları istisnasız olarak kapatılmalı ve tüm öğretmenlerimiz aşılanana kadar eğitime verilen ara devam etmelidir. Uzaktan eğitim konusunda pek çok öğrencimiz gerekli donanıma sahip olmadığı gibi, internet servis sağlayıcıları eğitim için kullanılacak internet ihtiyacını yeterince desteklememektedir. Öğrencilerimizin uzaktan eğitim için gerekli donanıma erişiminin sağlanması, eğitim için kullanılacak internete tüm ailelerin erişiminin sağlanması büyük önem taşıyor” açıklamasında bulundu.

Uçar, başta kamu idareleri tarafından düzenlenen ve zorunluluk arz etmeyenler olmak üzere Kapalı veya açık alanlarda yapılacak her türlü toplu organizasyonların derhal durdurulması ve yüksek risk ortadan kalkana kadar bu organizasyonlar yasaklanması gerektiğini vurgularken, “ Toplu ulaşım araçların yolcu kapasiteleri 2 metrekareye bir yolcu düşecek şekilde yeniden belirlenmeli ve seferler buna göre artırılmalıdır. Karantina sürelerini tamamlayan vatandaşlarımıza belirtiler devam etmese de test yapılmalı ve negatif test sonucu halinde karantinalar sona ermelidir. KYK yurtları arzu eden vatandaşlarımız için kullanıma açılmalı ve evde tedavi gören vatandaşlarımızın talebi halinde tedavisine yurtlarda devam edebilme imkanı sağlanmalı” diye konuştu.

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, konuşmasını şöyle tamamladı: “Salgından ekonomik anlamda en çok etkilenenler küçük işletmeler ve emek kesimleridir. Bir yılı aşkın süredir devam eden salgın boyunca devletimiz ne esnaf için ne de yurttaşlarımız için gerekli ekonomik desteği sağlamamıştır.  Vergilerde indirim sağlanması bir yana, kurumlar vergisi gibi vergilerde artış yapılması gündemdedir. Salgın boyunca yurttaşlara  yeterli nakdi destek sağlanmamış; elektrik, su, doğal gaz gibi en temel  ihtiyaçlarla ilgili faturalar normal bir dönemdeki gibi gelmeye  devam etmiş ve faturalarını ödeyemeyen yurttaşlarımızın temel ihtiyaçlara ilişkin hizmetler kesilmiştir. Esnafımız, işçilerimiz, öğrencilerimiz ekonomik ve sosyal anlamda yeterince desteklenmez; yurttaşlarımız salgın öncesinde olduğu şekilde çalışmak zorunda kalmaya devam ederlerse, gerçek bir kapanma da salgınla mücadele de mümkün olmayacak.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *