ANASAYFA arrow right Teknoloji

PTT’ye yasal rakipler geliyor

PTT’ye yasal rakipler geliyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.03
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.03
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, “Posta Sektörüne İlişkin Yetkilendirme Yönetmeliği”ni tamamlayarak uygulamaya koydu.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, “Posta Sektörüne İlişkin Yetkilendirme Yönetmeliği”ni tamamlayarak uygulamaya koydu.
İsteyen özel şirketler, yetki belgesini alarak posta sektöründe faaliyet sürdürebilecek.Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun uygulamaya koyduğu Posta Sektörüne İlişkin Yetkilendirme Yönetmeliği”ne göre; ülke genelinde posta hizmetlerinin kaliteli, sürekli, tüm kullanıcılar için karşılanabilir bir ücretle, etkin, rekabete dayalı esaslar çerçevesinde sunulmasını sağlamak amacıyla yetkilendirme yapılacak.
Özel şirketlerin posta hizmeti verilebilmesi veya bunun için gerekli altyapının kurulup işletilebilmesi için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yetkilendirilmiş olması zorunlu hale getirildi. Bu kapsamda şirketlerin merkez birimi olması ve ayrıca ulusal düzeyde posta hizmeti sunmak isteyen şirketlerin, İçişleri Bakanlığınca belirlenmiş bulunan 7 coğrafi bölgede ve her bir bölgede en az 3 ilde olmak üzere asgari birer şube açmak veya acentelik vermek suretiyle örgütlenmelerini tamamlamış olmaları gerekiyor.
İl ve iller bazında posta hizmeti sunmak isteyen şirketlerin ise söz konusu il veya illerde asgari birer şube açmak veya acentelik vermek suretiyle örgütlenmelerini tamamlamış olmaları şartı bulunuyor.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun vereceği yetki belgeleri için ulusal 100 bin TL, İstanbul 20 bin TL, İstanbul dışındaki büyükşehirler için 10 bin ve büyükşehir olmayan iller için 5 bin TL ücret alınacak. Yetki belgesi ücretleri, her takvim yılı başından geçerli olmak üzere yeniden belirlenecek. Yetki belgelerinin süresi 15 yıl olarak uygulanacak.
Posta sektöründe faaliyet göstermek isteyen şirketlerin 1 Eylül 2014 tarihine kadar Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na başvurarak yetki belgesini alması gerekiyor. Bu tarihten sonra yetki belgesi almayanların faaliyetine izin verilmeyecek.İHA




Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *