ANASAYFA arrow right Güncel

PTT’ye acilen personel takviyesi yapılmalı

PTT’ye acilen personel takviyesi yapılmalı
YAYINLAMA: 20 Ekim 2020 / 20.53
GÜNCELLEME: 20 Ekim 2020 / 21.18
Birlik Haber Sen Gaziantep İl Başkanı İbrahim Halil Yorulmaz, pandemi dolayısıyla çalışanların iş yükünün yüzde 40 oranında arttığına vurgu yaparken acilen personel takviyesi yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Kargo ve posta dağıtımında personel eksiğimiz had safhada

Pandemi sürecinde insanların dışarı çıkmamasının internet üzerinden alışverişi artırdığına dikkat çeken Başkan Yorulmaz, kargo dağıtımlarının iki katına çıktığını kaydetti. “Gaziantep, sürekli gelişen bir şehir olduğundan personel sayımız yetersizdir. Kentte Suriyeliler ile beraber toplamda 3 milyon nüfus yaşamaktadır. Posta dağıtımcılarımız arabayla bir yerden bir yere en az 1 saatte ulaşıyor. Dolaysıyla zaman yetmiyor. O yüzden kargo ve posta dağıtımında personel eksiğimiz had safhada. Ayrıca bu süreçte kronik hastalığı olan çalışanlarımız da var. Gişede de çalışan eksiğimiz bulunuyor. Her gişede iki kişi çalışması gerekirken bir kişi çalışıyor” diye açıklamada bulundu.

Tayin döneminde bile kimse Gaziantep’i tercih etmedi

Yorulmaz, tayin döneminde bile kimsenin Gaziantep’i tercih etmediğine dikkat çekti. “Gaziantep’te yaklaşık 80 civarında dağıtıcı ve memur açığımız var. Tayin döneminde de beklediğimiz sayıda personel gelmedi. Kadrolu olur taşeron olur acilen personel takviye yapılması lazım. Bu konuda sendika olarak gerekli çalışmalarımız yapıyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.

Gaziantep, memur için yaşanılamaz hale geldi

Vatandaşların her zaman PTT kargoyu tercih ettiğini kaydeden Yorulmaz, “Herkes PTT kargoyu kullanıyor. Personelimizi güçlendirmeliyiz ki halkımıza daha iyi ve kaliteli bir hizmet sunabilelim. Bütün kurumlar esnek çalışmaya geçerken PTT esnek çalışmaya geçemedi. Çünkü kargo yığılmış durumda. Bu kadar yoğun çalışmaya karşın PTT çalışanları hak ettiği ücreti alamıyor. Gaziantep çok pahalı bir kent olduğundan Gaziantep, memur için yaşanılamaz hale geldi. Kiralar 2 bin TL’ye çıkmış durumda iken kamu görevlisi aldığı maaş ile nasıl geçinecek?” şeklinde sordu.

Görevde yükselme sınavı bir an önce açılmalı

Görevde yükselme sınavının açılmasını isteyen Birlik Haber Sen Gaziantep İl Başkanı İbrahim Halil Yorulmaz, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu sınav 3-4 yıldır yapılmıyor. Yönetici kadrolarımız eksik. Görevde yükselme sınavı açılarak yönetici kadrolarımızın doldurulması gerekiyor. Dağıtıcılarımız yazın sıcağında kışın soğuğunda görev yapıyor. Postacılarımız da yıpranma payını hak ediyor.”

Memura vergi dilimini yüzde 2’de sabitlensin

Vergi dilimlerine değinen Yorulmaz, vergi diliminin memurun kanayan yarası olduğunu anlatırken, “Bir memur kuyumcudan veya geliri iyi olan bir esnaftan daha çok vergi ödüyor. Bu adaletsizlik. Bu konunun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülüp düzeltilmesi gerekiyor. Memurların yılbaşında aldığım maaş ile yıl sonuna doğru aldığı maaş aynı değil. Alınan zamdan daha fazla vergi ödüyoruz. Yani memura vergi dilimini yüzde 2’de sabitlensin” çağrısı yaptı. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *