ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

PTT’de bir de teleks gişesi açılacak

PTT’de bir de teleks gişesi açılacak
YAYINLAMA: 26 Haziran 2020 / 19.48
GÜNCELLEME: 26 Haziran 2020 / 19.48
Karaborsa telefon almayın... Acele telefon almak isleyenler PTT’ye müracaat edip 90 bin lira yatırınca bir ay içinde telefonları bağlanıyor

Karaborsa telefon alış satışı bir hayli hararetli. Eski telefonların 115 bin yeni bağlanacak telefonların da 80 bin liradan devredildiği söyleniyor.

Bir PTT yetkilisinden eski telefonla yenisinin bir farkı olup olmadığını sorduk. “Hiç bir farkı yoktur. Ancak devredilen telefonun yeni çekileceği semtteki kutuda boş yer olup olmadığı önemlidir. Çünkü dahili şebekemizin yapımı henüz tamamlanmadı”  dedi.

PTT yetkilisi bir de şunları ilave etti: “Acele telefon almak için neden kara borsaya müracaat ediyorlar anlayamadım. Bize 90 bin lira yatırıp birinci sırada tercihli telefon talep edebilirler. Biz de bunu en çok bir ay içinde bağlarız. Ancak şurasını tekrar belirteyim ki, gerek karaborsadan alsın, gerekse PTT den, telefonun çekileceği semtin kutusunda boş yer olmalıdır. Aksi takdirde her ne olursa olsun yer boşalıncaya kadar bekleyecektir.” Yeniden dağıtılan 8000 telefondan sonra 22 bin kişinin daha sırada beklediği de öğrenildi.

Telefonları arıza yapan abonelerin “arızalılarının hemen yapılmaması veya uzaması halinde telefon bakım müdürlüğüne başvurmaları da isteniyor. Bilindiği gibi Telefon Bakım Müdürünün telefonu 11011’dir.

Şehirde teleks için çok sıkıntı çekildiğini de söylediğimiz PTT yetkilisi: “Maalesef yeni teleks vermemiz şimdilik mümkün değil. Ancak halkın bu ihtiyacını da nispeten karşılamak üzere bir teleks gişesi açıyoruz. Halk, bu gişeye abone olacak, mesaj alıp mesaj verebilecek. Yani umumi telefonlar gibi bu teleksten de faydalanacaktır. Aynen telgraf ve mektup gelmiş gibi adına gelen teleks haberlerini posta kutusuna koyacağız. Veya işyerine götüreceğiz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *