ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

PTT’de 4 binlik ilave santrali törenle açıldı

PTT’de 4 binlik ilave santrali törenle açıldı
YAYINLAMA: 03 Şubat 2023 / 12.40
GÜNCELLEME: 03 Şubat 2023 / 12.40
600 milyon liraya mal oldu

4 Telli santral vasıtası ile Gaziantep bundan sonra istediği dış ülkelerle doğrudan telefon konuşması yapabilecek.

Gaziantep PTT’sindeki 18500’lüktelefon santraline 400’lik yeni bir ilave yapıldı. Böylece şehir içindeki telefon abone sayısı 22500’e çıktı.

Başmüdür vekilinin törende yaptığı konuşmaya göre, 2000’lik KÜSGET telefon santralinin montesi bitmek üzeredir. KÜSGET’teki kooperatif anlaşma gereği kendisine düşen işleri yaptığı taktirde kısa bir zaman sonra bu santral de faaliyete geçecektir.

Başpınar Organize Sanayi bölgesine de 1000’lik bir santralin montesine 1984 yılının ilk aylarında başlanacaktır.

İr yetkilinin ifadesine göre ilave santrallerin montesi kolay olmamaktadır. Çoğu zaman eski abonelerin sıkıntıya düştükleri görülür. Oysa Gaziantep PTT’sinde bu ilave, eski hiçbir aboneye sıkıntı vermeden hatta hissettirmeden yapılabilmiştir.

Yeni santralin açılışı nedeniyle PTT başmüdürlüğünde bir tören düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı İlhan Yaşar Uğurlu, Garnizon Komutanı ve Sıkıyönetim Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Hayrettin Akın ile Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Cevat Alpaslan ve Emniyet Müdürü Ömer Üzümcü katıldılar.

Törene tüm Gaziantep milletvekilleri ile siyasi parti başkanları da davet edilmişlerdi. Ancak Milli Eğitim ve Gençlik Spor Bakanı Vehbi Dinçerler, Mustafa Taşar ve Galip Deniz bu davete birer telgrafla cevap vererek tebrikte bulundular.

Siyasi parti başkanlarından da Anavatan Partisi İl Başkanı Nazmi Başel katılmıştı.

Törene katılan misafirleri Başmüdür Vekili Kemal Kaleli bizzat karşıladı. Misafirlere ikram edilen meşrubat ve çayları da PTT’deki hanım memurlar dağıttı.

Törenden sonra 4000’lik santralle 4 telli şehirlerarası santral davetlilere gezdirildi. Teknik işler müdürü santral başmühendisi Abdulkadir İyidir de santral hakkında misafirlere geniş bilgiler verdi.

Yeni santral 600 milyon liraya mal oldu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *