ANASAYFA arrow right Ekonomi

PTT taşeron çalışanları kadroya geçirilmeli

PTT taşeron çalışanları kadroya geçirilmeli
YAYINLAMA: 17 Mayıs 2020 / 20.38
GÜNCELLEME: 17 Mayıs 2020 / 20.38
Posta, Telefon ve Telekomünikasyon İşçileri Sendikası, Koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren taşeron PTT çalışanlarının kadroya alınması için Cumhurbaşkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığına başvuruda bulundu.

PTT taşeron çalışanlarını PTT Sen ve PTT Kargo Sen’e üye olmaya davet eden Posta, Telefon ve Telekomünikasyon İşçileri Sendikası Halit Büyük, PTT taşeron çalışanlarına kadro verilinceye kadar mücadeleye devam edeceklerinin altını çizdi. “Asıl işi yapan taşeron firma personelinin özlük haklarının iyileştirilmesi, kurum içi iş barışın sağlanması ayrımcılığın son bulması için taşeron firma personellerinin PTT A.Ş’nin kendi statüsünde İdari Hizmetler Sözleşmeliler kadrosuna alınmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

PTT taşeron çalışanlarını kadroya geçirmek için herhangi bir çalışma yapılmadı

PTT’de sayıları 15 bini bulan ve kurumun asıl işini yapan taşeron firma personellerinin 696 Kanun Hükmünde Kararname’nin dışında bırakıldığını hatırlatan Büyük, “PTT. A.Ş gibi merkezi bütçe dışında kalan kurumların çalıştırdıkları taşeron firma personelleri alt işveren aracı şirketleri aradan çıkararak kamu kurumlarının kendi istihdam statüsü ne ise o statüde istihdam edilecekleri bizzat Cumhurbaşkanımızın tarafından talimat edilmişti. Ancak 2 yılı aşkın bir süre geçmiş olmasına rağmen gerekli düzenleme henüz yapılmamıştır” serzenişinde bulundu.

Çalışanlar verilen görevleri fedakarca yerine getirdi

Tüm dünyada yayılan ve etkisi devam eden Koronavirüs salgını nedeniyle Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda çeşitli tedbirler alındığını ve büyük mücadeleler verildiğini belirten Başkan Büyük, “Salgınla mücadele kapsamında ‘Evde Kal’ çağrısı yapılarak, sokağa çıkma yasakları ve kısıtlamaları getirilmiştir. Bu süreçte halen evlerinde kalmak zorunda olan vatandaşlarımıza kesintisiz hizmet için PTT. A.Ş çalışanlarına önemli görevler verilmiş ve çalışanlarda verilen tüm görevleri büyük bir özveri ve gayretle mesai mefhumu gözetmeksizin fedakârca yerine getirmiş, başarılı çalışmaları takdir edilmiştir” dedi. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *