ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Protestolu senet miktarı krizin bitmediğini gösteriyor

Protestolu senet miktarı krizin bitmediğini gösteriyor
YAYINLAMA: 27 Kasım 2020 / 13.12
GÜNCELLEME: 27 Kasım 2020 / 13.12

GTO’nun Mart ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan Aslan, ekonomi yönetiminin IMF’den sağlanan kaynaklarla devletin iç ve dış borçlarının yeniden yapılandırıldığı şekline bakarak kriz bitti şeklinde yorum yaptığını, ancak reel sektörün ve piyasalar açısından krizin bitmediğini söyledi. Aslan, “Bunu protesto olan senetlere bakarak anlayabiliriz” dedi.

Krizin devam ettiğini vurgulayan Aslan, “Biz krizin şiddetle devam ettiğini, boyutlarının genişlediğini savunuyoruz. Piyasalardaki durgunluğun devam ettiğine gösteren en iyi kaynaklardan biri de Merkez Bankası tarafından her ay yayınlanan protestolu senetlerdir. Merkez Bankası’ndan aldığımız bilgilere göre 2000 yılında Gaziantep’te 3 trilyon 497 milyarlık senet protesto olurken, 2001 yılında ise bu rakam 6 trilyon 836 milyar protesto olmuştur. Bu da krizin devam ettiğinin göstergesidir. Finans problemi çözülmezse ve reel sektörü canlandırıcı tedbirler alınmazsa kriz bitmez” dedi.

Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Geylani de yaptığı değerlendirmede krizin bütün ağırlığı ile devam ettiğini, resmi rakamlara göre 2001 yılında 1 milyon kişinin işsiz kaldığını ve işsizler ordusuna yenilerinin eklendiğini vurguladı. Geylani, Türkiye’nin bu tablodan kurtulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *