ANASAYFA arrow right Güncel

Projeler yarışacak

Projeler yarışacak
YAYINLAMA: 26 Mart 2021 / 18.16
GÜNCELLEME: 26 Mart 2021 / 21.50
Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep’in Kurtuluşu’nun yüzüncü yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100’üncü yılında Kahramanlarımızın Anılması İçin Anıt ve Çevre Düzenlemesi Proje Yarışması'nın görüş toplantısı gerçekleşti.

Antep’in adaletsiz bir işgale karşı yapılan destansı savunmasının kahramanlarını anmak amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi iş birliğinde organize edilen “Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100’üncü yılında Kahramanlarımızın Anılması İçin Anıt ve Çevre Düzenlemesi Proje Yarışması” için görüş toplantısı Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erdem Güzelbey, Büyükşehir Belediyesi Tarih Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak, Gaziantep Mimarlar Odası Başkanı Aslı Tezel ve şehrin önde gelen mimarları, tarihçileri ile heykeltıraşların katıldı. Proje hakkında bilgilerin verilerek sunum yapıldığı toplantıda, jüri tanıtıldı, anıt hakkında katılımcıların görüşleri alındı. Daha öncesine yapılan anıtlar ve çevresindeki düzenlemeler hakkında yorumların yapıldığı toplantıda, ortak akıl oluşturularak, yarışmaya katılanlar için planlanan yol haritası ile ilgili fikirler alındı.

Toplantıda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehrin temsilcileri olarak ortak hareket edilmesi gerektiğini belirterek, “Çok köklü bir medeniyetin taşıyıcılarıyız. Bizi biz yapan geleneği torunlarımıza aktaracak kültürel mirasları çoğaltmak istiyoruz. Çünkü hayat, makam her şey bitiyor ve günün sonunda nefes tükendiğinde hangi alanda anıldığımız, neler yapıp neler yapmadığımız çok önemli. Bu tür eserler bu yüzden bizim açımızdan çok önemli. En büyük gücümüz beşerî sermaye. Kendi alanında söyleyecek sözü olanlar, kültürünü, tarihini özümsemiş, gelen bilgileri yorumlayarak ona başka bir anlam katanlarla bu yolculuğa devam ediyoruz.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, yarışmanın tasarım, mimari ve tarihsel zenginliğini yansıtması gerektiğini aktararak, “Bir şehrin, geçmişi, tarihi, mücadelesi anlatılacaksa tabii ki de bu şehrin ortak aklıyla hareket etmek en doğru seçim. Bu yüzden birçok meslek disiplini ile birlikte yaşanmışlığı içinde bulunduracak yansıtmayı yapması gerekiyor. Bu duyguyu bizler sizlerden gelen görüşlerle yansıtacağız ve anıt tasarımlarını değerlendirilirken buradaki bilgiyi ve yaşanmışlığı aktaracağız” dedi.

 

 

https://bututtu.com/

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *