ANASAYFA arrow right Teknoloji

Proje üreten öğrenciye 100 bin TL’ye kadar kredi verilecek

Proje üreten öğrenciye 100 bin TL’ye kadar kredi verilecek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.01
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.01
öğrencilerinin proje üreterek 100 bin TL’ye kadar KOSGEB kedisi almalarını sağlayacak olan protokol imzalandı.
Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin proje üreterek 100 bin TL’ye kadar KOSGEB kedisi almalarını sağlayacak olan protokol imzalandı. Protokol ile bu yıl ‘Girişimcilik Dersi’ alan öğrencilere ayrıca bir sertifika verilecek ve bu sertifika sayesinde öğrenciler kendi işlerini kurabilmek için kredi alabilecek.
Toplumsal Duyarlılık Projesi Türkiye’nin üniversitelerine ders olan, intörnlük ve etik dersleriyle örnek gösterilen Gaziantep Üniversitesi, şimdi de girişimci yetiştiren üniversite olma yolunda önemli bir girişime imza attı. GAÜN Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Behzat Şencay, üniversitenin tüm fakültelerinde bu yıl okutulacak Girişimcilik dersiyle nitelikli ve girişimci ruhu gelişmiş öğrenci yetiştirilmesinin amaçlandığını belirtti. Bu kapsamda öğrencilere, iş kurulumu ve iş kurarken karşılaşılan zorluklarla ilgili eğitici bilgiler verileceğini ifade eden Şencay, “Bu işin bir sermaye, bir de fikir boyutu var. Biz öğrencilerimizi ikisi arasında denge kurarak eğiteceğiz” dedi.
KOSGEB’in girişimcilerin uygun projelerine hibe ve makine desteği verdiğini vurgulayan Öğretim Görevlisi Şencay, bu imkândan girişimci ruha sahip öğrencilerin de yararlanacağını ifade ederek şunları söyledi: “Öğrencilerimiz girişimcilik dersi ile birlikte bir de girişimci sertifikası alacak. Ardından öğrenci topluluğumuza akredite olacak. Bu sertifika sayesinde, ürettiği projeleri KOSGEB’e sunarak 100 bin TL’ye kadar kredi sağlayabilecek. Böylelikle, 30 bin lirasını nakit, 70 bin lirası ise demirbaş olarak kullandırılan söz konusu krediyle kendi işyerlerini kurabilecek. Öğrencilerimizin girişimciliğiyle ilgili eğitimine yönelik olarak liderler zirvesi yapacağız. Bu zirvelerde, kentimizin marka olmuş işadamlarını öğrencilerimizle buluşturup, tecrübelerini paylaştırmayı planlıyoruz. Bunu yaparken de üniversitemizin şehirle kaynaşması yolunda atılan önemli adımlara katkıda bulunmuş olacağız.”
Bu amaçla düzenlenecek eğitim çalışmalarında öğrencilere, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı, pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı ve finansal planlar konusunda eğitici bilgiler verileceğini kaydeden Öğretim Görevlisi Behzat Şencay, “Mühendislik diploması alan bir öğrencimiz işyeri kurarken neler yapacak? Bunları öğreteceğiz kendilerine. Mühendisin diploma olan öğrencimizin elektrik işlerini bilmesi onun iş kurmasını garanti etmiyor. Ama işyeri nasıl açılır, girişimci nasıl olunur felsefesini de öğrenmek durumunda. Hedefimiz, diplomalarını alan tüm öğrencilerimizi girişimci yapmak. Bir başka ifadeyle, Gaziantep Üniversitesi’nin girişimcilerin yetiştiği bir üniversite olması” diye konuştu.İHA




Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *