ANASAYFA arrow right Yaşam

Proje bu alanda uygulanırsa kente ağır bedeller ödetir

Proje bu alanda uygulanırsa kente ağır bedeller ödetir
YAYINLAMA: 26 Mayıs 2021 / 21.07
GÜNCELLEME: 26 Mayıs 2021 / 21.13
Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Aslı Ölçal Tezel, Fevzi Çakmak Bulvarı üzerindeki Karayolları arazisine yapılması planlanan yeni Valilik Binası’nın inşaat ihalesinin duyurusunun yapıldığını söyledi

Henüz hiçbir şey için geç olmadığını belirten Tezel, “Bizler bu şehirde yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz. Kentimize, kent kimliğimize ve kaynaklarımıza sahip çıkmak zorundayız. Yapım ihalesine çıkarılan proje bu alanda ve bu şekilde uygulanırsa, kentimize ağır bedeller ödetecektir. Mimarlar Odası olarak; projenin Karayolları arazisine yapılmasıyla maddi ve manevi kaynaklarımızın boşa harcanacağından, yapım kararının bir kez daha gözden geçirilmesini talep ediyoruz.

Valilik binası şehrin başka bir noktasına yapılmalı

Ölçal, “Bir yanda yıkım, diğer yanda yapım işleri sonucunda elde edeceğimiz şey; daha az yeşil alan, daha az otopark, daha yoğun trafik, daha fazla kaynak tüketimi ve boşa harcanan kaynaklarımız olacaktır. Daha önce de belirttiğimiz üzere, eğer bir valilik binası yapılacaksa bunun yeri şehrin başka bir noktası olmalı” ifadelerini kullandı.

Proje hayata geçerse bölgenin trafiği iyice içinden çıkılmaz bir hale gelecek

Fevzi Çakmak Bulvarı üzerindeki Karayolları arazisine yapılması planlanan yeni Valilik Binası’nın inşaat ihalesinin duyurulduğunu anlatan Başkan Ölçal, “Gaziantep’te yaşayan her vatandaşın kabul edeceği üzere, Fevzi Çakmak Bulvarı mevcut haliyle bile şehrin yoğun trafiğini kaldırmakta zorlanırken daha fazla yoğunluk artışına tahammülü yoktur. Eğer ki; Valilik Binası bu bölgeye yapılır ve aynı aksta bulunan, uzun yıllardır yapımı tamamlanamayan yüksek katlı rezidans projesi de hayata geçirilirse bu bölgenin trafiği iyice içinden çıkılmaz bir hale gelecek” uyarısı yaptı.

Sadece 60 araç için açık ve kapalı otopark alanı ayrılmış

Ölçal, Fevzi Çakmak Bulvarı’nın paralelinde bulunan ve yapıyı sınırlandıran Gaziray hattının ulaşım için yeterli olmayacağının uzmanlar tarafından belirtildiğini kaydederken, Gaziray istasyonları ortalama 800 metre aralıklarla ve öncelikli olarak Taşlıca-Organize Sanayi arasında çalışan nüfusun iş yerlerine ulaşımına yönelik yapılmaktadır. Proje alanında tespit edilen 630 adet çoğu yetişkin ağaç bulunmaktadır. Hali hazırda spor sahaları, çocuk oyun alanı da mevcuttur. Bölge halkının nefes almasına, çocuklarıyla vakit geçirmesine imkân sağlayacak büyük bir kent parkı olma niteliğine şu anda daha yakındır. Bu bölgede böylesine kapsamlı ve nitelikli bir park mevcut değil” açıklamasını yaptı.

Yapım ihalesine çıkan proje incelendiğinde, sadece 60 araç için açık ve kapalı otopark alanı ayrıldığını açıkladı.

Ciddi bir otopark problemi gündeme gelecek

Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Aslı Ölçal Tezel, konuşmasını şöyle bitirdi: “Bu sayı çalışanlar için bile yeterli değildir. Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde yeterli sayıda park cepleri bulunmadığı gibi Gaziray hattı da oluşturulacak otopark alanlarından yapıya ulaşımda engel teşkil edecektir. Böylece ciddi bir otopark problemi gündeme gelecektir. Planlamaya göre pek çok mülki ve idari birim bu binada kendine yer bulamamıştır. Valiliğe bağlı olması gereken birimler şehrin başka noktalarında kendilerine yer arayacaklardır. Valinin kendisine bağlı birimlerden uzaklaşması yönetimsel zafiyetlere ve halkın işlerini tek bir yerden çözümleyememesine sebep olacaktır. Bu da zaman, iş gücü ve emek kayıplarına yol açacaktır. Zaman içerisinde Valilik ihtiyaçlar doğrultusunda genişlemek istese de bu alanda mümkün olmayacaktır. Bunun sonucunda da aynı Vali Konağı’nda olduğu gibi yapı kaderine terk edilecek.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *