ANASAYFA arrow right Güncel

Proje, 250 Bin Euro bütçe ile AB tarafından desteklenmeye değer bulundu

YAYINLAMA: 04 Ekim 2022 / 19.21
GÜNCELLEME: 04 Ekim 2022 / 19.21
Gaziantep Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Başaran’ın yürütücülüğünü yaptığı 6 farklı ülkeden prestijli üniversitelerin katılımıyla iki yıl boyunca gerçekleştirilecek eğitimlerle STE²AM eğitiminde girişimcilik standartlarının belirleneceği proje 250 Bin Euro bütçe ile Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye değer bulundu.

Ulusal ajans tarafından belirtilen proje başvurularına göre; 99 başvurunun tamamı uygunluk kontrolü kriterlerini karşılayarak, içerik değerlendirmesine tabi tutuldu ancak sadece 7 üniversite bu kapsamda desteklenmeye değer bulundu. Proje kapsamında eğitimler İspanya, İtalya, Yunanistan, Portekiz, Litvanya ve Türkiye olmak üzere toplam 6 ülkede iki yıl boyunca gerçekleştirilecek.

Proje, standartlar belirlenmiş ve öğretmenler için uygulanabilir girişimci odaklı STE²AM eğitimi için bir model geliştirmeyi amaçlıyor. Geliştirilecek bu model öğretmen yetiştirmede girişimcilik odaklı STE²AM eğitimi için yol gösterici olacak. Literatürde bir boşluk olarak tespit edilen öğretmen ve öğrencilerin girişimcilik becerilerini destekleyecek pratik STE²AM etkinlikleri oluşturmaya yönelik standartlar için bir rehber oluşturulacak.

Projenin hedeflerine ulaşmasına yönelik etkinlikler olarak çeviri proje toplantıları [öğretmen eğitimi ve sınıflarda STE²AM uygulamaları], STE²AM standartlarının belirlenmesine yönelik toplantı ve yeşil Avrupa uluslararası konferansı gerçekleştirilecek.

Bu projeden elde edilen veriler ışığında STE²AM için standart bir yapı oluşturulacak. Bu standart yapı, yapılacak STE²AM çalışmalarının nasıl olması gerektiğine dair araştırmalara temel oluşturacak, bugüne kadar yapılmış olan STE²AM eğitiminin uygunluğunun değerlendirilmesine de olanak sağlayacak. Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Başaran’ın yürütücülüğü ve koordinesinde olan projeye, Gaziantep Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birsen Bağçeci ve Prof. Dr. Erdal Bay başta olmak üzere birçok akademisyen katkı sağlayacak.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *