ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Profesyonel turist rehberliği kursu açılıyor

Profesyonel turist rehberliği kursu açılıyor
YAYINLAMA: 21 Haziran 2020 / 16.49
GÜNCELLEME: 21 Haziran 2020 / 16.49
Bölgesel düzeyde profesyonel turist rehberliği kursu açılıyor. Kurs için Turizm Müdürlüğü’nde kayıtların başladığı bildirildi.

Turizm Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Turizm Bakanlığı tarafından Gaziantep Turizm İl Müdürlüğü bünyesinde profesyonel turist rehberliği kursu açılıyor. Kursa başvurabilmek için en az lise mezunu ve 18 yaşını doldurmuş olmak ve bir yabancı dil biliyor olmak gerekiyor.

Üç ay sürecek olan kursa katılabilmek için kurs başlamadan önce yapılacak olan genel kültür ve dil alanındaki sözlü ve yazılı sınavlarda başarılı olma şartı aranacağı belirtilirken, üç ay boyunca, genel turizm ve turizm mevzuatı, turist rehberliği meslek deneyimi, Türkiye'nin Turizm Coğrafyası, arkeoloji silgileri, sanat tarihi, mitoloji, din-folklor-sosyoloji, Türk Tarihi, edebiyat ve ilkyardım dersleri verileceği vurgulandı.

Kurs sonunda ikinci bir sınav daha yapılacak. Bu sınavda da başarılı olanlar bir haftalık uygulamalı staj görerek valilik ve Bakanlık onaylı kokart alabilecek. Kursu başarı ile tamamlayanlar özel büro açabilecekleri gibi özel sektörde çalışma şansına da sahip olacaklar.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *