ANASAYFA arrow right Yaşam

Prof. Müftüoğlu: Toplu taşımada maskeli günlere geri dönülebilir

YAYINLAMA: 19 Ocak 2023 / 13.20
GÜNCELLEME: 19 Ocak 2023 / 13.20
Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, giderek artan Koronavirüs vakalarına dikkati çekerek, maskeli günlere geri dönülebileceğini belirtti.

Müftüoğlu, bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:

Eğer gerekli özeni göstermez, bazı basit ve bildik tedbirleri yeniden, dikkatle ve samimiyetle uygulamaya koymazsak normal hayatta olmasa da en azından toplu taşıma araçlarında önümüzdeki birkaç ay için “MASKELİ GÜNLER”e yeniden dönebiliriz.

Bunun ilk işaretini Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verdi. DSÖ 10 Ocak’ta yaptığı açıklamada, Amerika ve Avrupa’da giderek artan sayıda ‘Omikron varyantı vakası’ görüldüğünü ve sayıların artış hızından endişe duyduğunu açıkladı. DSÖ yetkilisi Catherine Smallwood, ‘Ülkeler arası yolculuklarda COVID-19 testi istenmesinin gerekebileceğinin, özellikle uçak yolculuklarında -bilhassa uzun uçak yolculuklarında- yolcuların maske takmalarının uygun olacağını’ tavsiye etti. Bence bu uyarının dikkate alınmasında ve en azından toplu taşıma araçları ve uçaklarda maske kullanımı meselesinin yeniden gündeme getirilmesinde fayda var. Bunu bir zorunluluk olarak düşünmemeli, ‘bir tedbir’gibi kabullenmeliyiz. Özellikle sömestr tatili nedeniyle artacak olan uçak yolculuklarında maske ile korunma meselesinin yeniden dikkate alınmasında fayda var.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *