ANASAYFA arrow right Siyaset

Prof. Çilingiroğlu, "Bahçeli, MHP'yi kapatsın" dedi, MHP'den tehdit geldi: Dili kökünden koparırız

Prof. Çilingiroğlu, "Bahçeli, MHP'yi kapatsın" dedi, MHP'den tehdit geldi: Dili kökünden koparırız
YAYINLAMA: 07 Ekim 2020 / 17.14
GÜNCELLEME: 07 Ekim 2020 / 17.14
Çilingiroğlu, Bahçeli için "MHP'yi kapatsın, gitsin AKP'ye orada el kaldırsın" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih YalçınProf. Dr. Mehmet Çilingiroğlu'nun "Bahçeli, MHP'yi kapatsın, gitsin AKP'ye orada el kaldırsın. Niye ayrı bir partisi var anlamış değilim" sözleri nedeniyle Çilingiroğlu ve Halk TV'yi hedef aldı. 

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Çilingiroğlu için "sözde bilim adamı" diyen Yalçın, "Uzaktan yiğitlik taslamak kolay tabii… Biz bu konuda gerekeni yapar, saldırgan ve üslup mahrumu dili kökünden koparırız" ifadelerini kullandı.

Yalçın, açıklamasında Halk TV'yi için de, "Tahrik kokan alçakça küfür ve saldırıya çanak tutarak, FETÖ’nün it uşaklarını üzerimize saldırtan Halk TV’yi şiddetle kınıyor, bu maksatlı ve rezil yayın anlayışı hakkında işlem yapılması için ilgili mercileri göreve davet ediyoruz" ifadelerini kullanarak "İlgili mercileri göreve davet ediyoruz" dedi. 

Çilingiroğlu: Bahçeli, gitsin AKP'ye orada el kaldırsın

Halk TV'de Koronavirüs konulu yayına konuk olan iç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, Türkiye'deki salgın verilerinde şeffaf olmadığını, Türk Tabipleri Birliği'nin uyarılarının dikkate alınmadığını söyledi. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "TTB kapatılsın" sözlerini hatırlatan Çilingiroğlu, "Ankara Tabipler Odası diyor ki 'Sadece Ankara'da biz 4 bin vaka görüyoruz' oradan Bahçeli çıkıyor diyor ki... Ben Bahçeli'yi anlamış değilim. Bahçeli, MHP'yi kapatsın, gitsin AKP'ye orada el kaldırsın. Niye ayrı bir partisi var anlamış değilim. Belki siz daha iyi anlarsınız" sözlerini kullandı. 

Yalçın: Üslup mahrumu dili kökünden koparırız

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Çilingiroğlu'nu sözleri nedeniyle hedef aldı. 

"Mehmet Çilingiroğlu adlı sözde bilim adamı ve FETÖ’cü müptezel, CHP’nin borazanı Halk TV’de bu gece fevkalade seviyesiz, edepsiz ve ahlak dışı ifadelerle Genel Başkan'ımız sayın Devlet Bahçeli’ye saldırdı" diyen MHP'li Yalçın, "Uzaktan yiğitlik taslamak kolay tabii… Biz bu konuda gerekeni yapar, saldırgan ve üslup mahrumu dili kökünden koparırız" ifadelerini kullandı.

Yalçın'ın açıklaması şöyle: 

"Mehmet Çilingiroğlu adlı sözde bilim adamı ve FETÖ’cü müptezel, CHP’nin borazanı Halk TV’de bu gece fevkalade seviyesiz, edepsiz ve ahlak dışı ifadelerle Genel Başkan'ımız sayın Devlet Bahçeli’ye saldırdı.

Uzaktan yiğitlik taslamak kolay tabii… Biz bu konuda gerekeni yapar, saldırgan ve üslup mahrumu dili kökünden koparırız. Ne var ki Çilingiroğlu hayâsızı okyanus ötesinde, ağababalarının kucağına saklanıyor."

"Kabahat ondan çok, onu bizim üzerimize salarak havlatan Halk TV’de… CHP’nin davulunu çalan bu TV kanalın da sürekli olarak çeşitli bahanelerle MHP ve Devlet Bahçeli düşmanlığı yapılıyor. Hem de en seviyesiz şekilde…

"Halk TV’nin son edepsizliğinin sebebi ise Genel Başkan'ımızın Tabipler Birliği'nin kapatılması gerektiğine dair açıklamalarından duydukları endişe ve kin."

"Çünkü adının başında Türk sıfatı bulunan Tabipler Birliği'nin yönetimi Türk düşmanlarının elinde. Başkanı Fincancı, PKK yanlısı bir militan.

"Arkasında HDP’den çok CHP’nin durduğu Tabipler Birliği’ndeki bu ihanet yapılanmasını MHP lideri sayın Bahçeli’nin deşifre etmesi, iki partide de deprem etkisi yarattı"

"Bilinsin ki siyasette kirli ortaklıkları su yüzüne çıkaran MHP, daha birçok maskeyi indirip ardındaki ihanet suretlerini göstermeye devam edecek."

"Sayın Genel Başkan'ımıza dönük tahrik kokan alçakça küfür ve saldırıya çanak tutarak, FETÖ’nün it uşaklarını üzerimize saldırtan Halk TV’yi şiddetle kınıyor, bu maksatlı ve rezil yayın anlayışı hakkında işlem yapılması için ilgili mercileri göreve davet ediyoruz"

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *