ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Prim borcu olanlara sağlık hizmeti yok

Prim borcu olanlara sağlık hizmeti yok
YAYINLAMA: 01 Eylül 2020 / 17.54
GÜNCELLEME: 01 Eylül 2020 / 17.54
Kur yeni yıldan itibaren ilaçta tasarruf yapmak, sigortalıya ait karnenin başkası tarafından kullanılmasını engellemek ve haksız kazancı önlemek amacıyla aldığı tedbirleri uygulamaya koyuyor. Kurum, prim borucu olanlara yeni yılda sağlık hizmeti vermeyecek.

BAĞ-KUR İl Müdürü Feyzullah Bayındırlı, alınan tedbirlerin yılbaşından itibaren uygulamaya konulması ile ilaçta yüzde 30 tasarruf yapmayı hedeflediklerini belirtti. Tüm bilgilerin güncelleştirildiğini, bu nedenle bilgisayar sistemine geçileceğinden sigortalının karnesini kendisinden başkasının kullanamayacağı ve aldığı ilaçların da sürekli kontrol altında olacağını hatırlatan Bayındırlı, primini düzenli olarak ödeyenlere sağlık hizmeti verileceğini açıkladı.

Halen Gaziantep’te 54 bin BAĞ-KUR sigortalısı bulunduğunu hatırlatan Bayındırlı, prim borcunu taksitlendiren ancak süresinde ödemeyenlerin yüzde 6 faiz ödeme koşulu ile yaptıkları taksitlendirmenin devam edebileceğini belirterek, “İsteğe bağlı sigortalılar, prim borcunun tümünü bu ayın sonuna kadar kapatmak zorunda. Aksi halde sağlık hizmetlerinden faydalanamayacaklar ve terkleri verilecektir. Bu nedenle sigortalılar borçlarını ay sonuna kadar mutlaka ödesin” dedi.

Feyzullah Yıldırır tarım sigortalıların 1 Ocak’tan itibaren maaşlarını aylık olarak alacaklarını belirterek^ bundan, böyle üç ayda bir maaş ödemesinin kalkacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *