ANASAYFA arrow right Spor

Premier Lig'de sezona en iyi başlayan 5 yeni transfer!

YAYINLAMA: 11 Ekim 2022 / 13.59
GÜNCELLEME: 11 Ekim 2022 / 15.22
Pandemide küçülen futbol ekonomisi, işlerin normale dönmeye başlamasıyla beraber harcama rekorları kırmaya başladı.

Premier Lig ekipleri de iddialı bir bir kadro kurmak için kesenin ağzını açtı.

İngiltere Ligi, bu yaz transfer döneminde açık ara farkla en çok para harcanan lig oldu. Premier Lig takımları 2 milyar sterline yakın harcama ile yeni bir rekora imza attı. Önceki rekor 2017'de 1 milyar 430 milyon Sterlin olarak tarihe geçmişti.

Chelsea ilk sırada

Kulübün yeni sahibi Todd Boehly ile yeni bir sayfa açan Chelsea, Wesley FofanaRaheem Sterling, Marc CucurellaKalidou Koulibaly ve Pierre-Emerick Aubameyang gibi yıldızları renklerine bağlamasının ardından 250 milyon sterlinden fazla bir harcama yaparak, ilk sırada yer aldı.

Uzun süredir zirve yarışında olmayan ve Erik ten Hag ile yeni bir yapılanmaya giren Manchester United ise Antony, CasemiroLisandro Martinez transferlerinde kasasından adeta servet çıkarttı.

Transfere rekor harcama yapılan sezonda yeni transferlerin performansı da merak konusuydu. İşte 100greatgoals'ün derlemesine göre sezona en iyi başlayan 5 yeni transfer:

Nick Pope

Nick Pope yaz aylarında Burnley'den Newcastle United'a yaklaşık 10 milyon sterline katıldı ve şu ana kadar performansı ile göz doldurdu.

Pope, Premier Lig'de her maça 11'de başlayan kaleciler arasında maç başına yediği gol ortalaması en düşük ikinci kaleci konumunda. Daha düşük ortalamaya sahip tek kaleci ise Lukas Fabianski. Öte yandan Fabianski'nin kalesine 28 şut gelirken Pope kalesinde 45 şut gördü.

Antony

Bu sezon Premier Lig'in en pahalı transferi olan Antony, Manchester United'a 85 milyon sterline transfer olmuştu. Maliyetinden dolayı büyük beklenti olan Brezilyalı, sezona iyi başladı.

Oyuncuları erken almakta zorlanan Manchester United, Antony'yi hiçbir takıma kaptırmazken genç futbolcu bu sezon 3 maçta 3 gole imza attı. Antony, Kırmızı-Şeytanlar'da çıktığı ilk 3 maçta 3 gol atan ilk isim oldu.

Akanji

Manchester City'nin transferin son gününde kadrosuna kattığı Akanji, şu ana kadarki performansı ile 40 yıldır Maviler'in stoperiymiş izlenimi yaratan bir performans gösteriyor. 27 yaşındaki futbolcu sakin ve kontrollü oyunuyla dikkati çekerken top ayağındayken oldukça rahat görünüyor.

Kyle Walker'ın sakatlanmasının ardından sağ bekte de görev yapan Akanji, o bölgede de fena iş çıkarmadı. Manchester City, Akanji'yi 15 milyon sterline transfer etmişti.

Gabriel Jesus

Bu yaz transfer döneminde City'den ayrılan Jesus, Arsenal'in yeni 9 numarası oldu. Brezilyalı futbolcu 9 lig maçında 5 gol üç asiste imza attı ve hücumda önemli bir katkı sağladı.

Jesus, topsuz alanda yaptıkları, defans arkasına yaptığı koşular ve bağlantı oyuncusu olarak sağladığı fayda ile etkili oldu.

Brezilyalı, dokuz lig maçında beş gol atarak ve üç asist yaparak bu rolde şimdiye kadar mükemmel bir performans sergiledi.

Liverpool'a karşı 3-2'lik galibiyette gol atamamasına rağmen penaltıyı alan oyuncu oldu ve Bukayo Saka'nın Arsenal'in üçüncü golünü atmasını sağladı.

Erling Haaland

Premier Lig'de fırtına gibi esen Haaland, rekorları altüst ediyor. Bu sezon 12 maçta 20 gole imza atan Haaland, bu gollerin 15'ini Premier Lig'de attı. Norveçli oyuncu, geçen yıl ligde en fazla gole ulaşan Son ve Salah'ın sadece 8 gol gerisinde. Ve henüz ekim ayındayız.

Haaland öte yandan Premier Lig'de sadece sekiz maçta üç hat-trick yaptı. Önceki rekorun sahibi 48 maçta yaptığı 3 hat-trick ile Michael Owen'dı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *