ANASAYFA arrow right Güncel

Posta dağıtıcıları serbest karttan yararlanmalı

Posta dağıtıcıları serbest karttan yararlanmalı
YAYINLAMA: 26 Şubat 2021 / 21.06
GÜNCELLEME: 26 Şubat 2021 / 21.06
Gaziantep Posta Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Kılınç, posta dağıtıcılarının serbest kartlarının iptal edilmesini eleştirdi.

Başkan Kılınç, “Gece-gündüz demeden sahada özverili çalışan sırtında 30-40 kilo yükü kapı kapı dağıtan posta dağıtıcılarının yeniden serbest karttan yararlanmaları sağlanmalı. Her ne kadar emekli olmuş olsak dahi her zaman çalışanların yanındayız ve haklarını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarından sonra en büyük zorluğu PTT çalışanlarının yaşadığını anlatan Kılınç, “Koronavirüs salgını neredeyse bir yıldan beri hayatımızda. Geçmiş dönemde çalışanların yükü 3 ise bu dönemde bu yük 10’a hatta 15’e katlanmıştır. Çünkü bu süreçte insanlar dışarı çıkmadıklarından alışverişlerini internet üzerinden yapmaya başladı. Dolayısıyla çalışanların yükü arttı. PTT ve sahada çalışan posta dağıtıcıları ise gelen kargoları hayatlarını tehlikeye atarak mahalle mahalle, kapı kapı dağıtarak hizmetten geri adım atmadılar” dedi.

Başkan Kılınç, kurum çalışanlarına hak edilen değerin verilmediğine vurgu yaparken, “Posta dağıtıcıları da diğer çalışanlar gibi salgın sürecinde canla-başla çalıştı. Her gün yüzlerce mektup veya tebligat dağıtıyorlar. Hiçbir zamanda yoruldum, ben çalışmam veya dağıtmam diye şikayet etmedi. Fakat kullandıkları serbest kartlar nedeni bilinmemekle beraber iptal edildi. Bu yapılan çalışanlara reva mıdır? Neden aşklarını, şevklerini kırıyorlar, anlamak mümkün değil. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesini, posta dağıtıcılarının yeniden serbest karttan yararlanmaları sağlanmalı. Bizler emekli olsak da kurumdan dışlansak da çalışanların haklarını sonuna kadar korumayı, seslerini duyurmayı sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

Gaziantep Posta Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Kılınç, emeklilere verilen yüzde 7.36 zammın çoktan bittiğini belirtti, konuşmasına şöyle devam etti: “Emeklilerimize hak ettiği değeri vermenin zamanı geldi de geçiyor. Çünkü 25 yıl yağmur, çamur, kar-kış, gece-gündüz demeden çalıştık, hem devlete hem ülkemize hizmet ettik. Artık çalıştığımızın karşılığını almanın zamanıdır. Ülkemizde 12 milyona yakın emekli bulunuyor, bu kadar emekliyi görmezden geliyorlar. Biz emekliler gençliğimizi bu ülke için verdik. Bugün milyonlarcası geçinemediğinden ikinci veya ek bir işte çalışma zorunda. Üvey evlat muamelesi görüyoruz. O yüzden hiç kimse bizleri görmezden gelmesin, göz ardı etmesin. Yeter söz artık emeklilerin olsun.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *