ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Polonya, Türkiye ile ticaret hacmini geliştirmek istiyor

Polonya, Türkiye ile ticaret hacmini geliştirmek istiyor
YAYINLAMA: 25 Şubat 2021 / 13.38
GÜNCELLEME: 25 Şubat 2021 / 13.38

Polonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Jarloslavv Baranczak, Gaziantep’in sanayi bakımından bölgede en önemli şehir olduğunu belirterek, “Ülke olarak Türkiye ile ticari ilişkiler içerisindeyiz. Ancak mevcut ticaret hacmi yeterli değil. Bunu artırmak istiyoruz” dedi.

Polonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Jarloslaw Baranczak ve Ticaret Ataşesi Andrzej Kowerdej ve beraberindekiler, dün kentimize gelen heyet önce GTO’yu ziyaret etti. İki ülke arasında mevcut ti-' cari ilişkilerin geliştirilmesi için karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak üzere gelen PolonyalI heyetini GTO Başkan Vekili Zeki Yağcı kabul etti. Polonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Jarloslaw Baranczak, ziyaret sırasında Gaziantep’in sanayi bakımından çok önde gelen bir şehir olduğunu bildiklerini, bu kentle ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini vurguladı.

Türkiye ile ticari ilişkilerin olduğunu, ancak yeterli olmadığını vurgulayan Baranczak, mevcut ticaret hacmini daha da artırmak istediklerini kaydetti. Baraczak, “Buraya Gaziantep ve bölge hakkında bilgiler alarak kendi firmalarımızı tanıtmak ve buradaki firmaları tanıyarak daha geniş çapta işbirliği sağlamak işitiyoruz. Bu da karşılıklı birbirimizi tanımayla olur. Türkiye ile Polonya arasındaki ilişkiler her geçen gün daha da genişleyerek devam ediyor” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *