ANASAYFA arrow right Güncel

Politikamızın ete kemiğe bürünmüş halini görmek isteyen Gaziantep’e baksın

Politikamızın ete kemiğe bürünmüş halini görmek isteyen Gaziantep’e baksın
YAYINLAMA: 05 Aralık 2021 / 20.26
GÜNCELLEME: 05 Aralık 2021 / 20.26
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla “Yüzüncü Yılda Yüz Hayırsever” Kampanyası’nın ödül töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı. Törende Gazi şehrin eğitim altyapısına yapılan ve “Gaziantep Modeli” ile gerçekleştirilen hamleye katkıda bulunan 122 hayırsevere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından darphanede özel bastırılan madalyalar verildi.

Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep’in geldiği noktayı işaret ederek, “Gaziantep’in yatırım, istihdam, üretim ve ihracat konusunda geldiği seviye hepimiz için iftihar verici düzeydedir. Ülkemizin en büyük organize sanayi bölgelerinden birisine sahip olan Gaziantep’te kurulu bin 140 fabrika harıl harıl üretim yapmaktadır. Küresel krizi fırsata çeviren Gaziantepli sanayicilerimiz, sürekli yeni yatırımlarla kapasitelerini büyütmekte, 175 ülkeye ulaşan ihracat yelpazesini genişletmektedir. Gaziantep ile övünmek, iftihar etmek bizim için şereftir. Kasım ayı itibariyle bir önceki yıla göre ihracatını yüzde 30’a arttıran Gaziantep’te inşallah 12 Milyar Dolar sınırına dayanacak. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat üzerine kurulu ekonomi politikamızın ete kemiğe bürünmüş halini görmek isteyen gitsin Gaziantep’e baksın” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yatırım, üretim, istihdam, ihracat üzerine kurulu ekonomi politikamızın ete bürünmüş halini görmek isteyen gitsin Gaziantep’e baksın. Orada gördüklerinden sonra hala yüksek faizle ekonomiyi soğutma, hala kura takılıp kalarak ülkemizi hedeflerine ulaştırma iddiasının arkasında duranlar çıkarsa onlara söyleyecek sözümüz yok. Bizim tek derdimiz var ihracat ihracat ihracat ve bunu başaracağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödül töreninde Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini söyleyerek, “Büyükşehir Belediyesi’nin imar planlarında eğitim için 18 bin 350 dönüme sahip bin 753 alan ayırmış olması bu anlayışın en somut ifadesidir. Büyükşehir Belediyesi’nin 12 sanat ve mesleki eğitim kursu, öğrencilerimizden her kesim vatandaşa kadar tüm Gazianteplilere hizmet veriyor. Çocuk kütüphanelerinden Kent Arşivi’ne kadar verdiği hizmetler yanında bastığı 48 kitap, yaptığı 13 belgesel, çıkardığı 10 çocuk dergisi gibi pek çok faaliyetlerle şehrin geçmişine ve geleceğine sahip çıkıyor. Gaziantep, iklim değişikliği fonlarından etkin bir şekilde faydalanmasını sağlayacak ‘Yeşil Şehirler’ programına katılan ülkemizdeki 4 şehirden biri oldu. Gastronomi alanındaki gelişmeleri de görmekteyiz” diyerek Gaziantep’in birçok başarısına övgüde bulundu.

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte çok sayıda milletvekili, STK temsilcileri ve hayırsever işadamları katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törendeki konuşmasında hayırsever iş insanlarına teşekkür ederek, “Bir şehri düşman işgalinden kurtarmak tabii ki önemlidir. Nesiller boyu hatırlanarak ibret alınması gerekli bir hadisedir. Ama kurtuluşu asıl perçinleyen ve taçlandıran, insanı ile altyapısı, üstyapısı ile gelişmesi, kalkınması, büyümesidir. Gaziantep bunu başarmış bir şehirdir. Gaziantep bu yolda öyle bir yol kat etti ki başarısı sadece kendisi ile sınırlı kalmamış bölgesinde ve dünyada örnek alınan bir kalkınma modeline dönüşmüştür. İstihdamla, üretimle büyüyen Gaziantep gibi şehirlerden aldığımız ilhamla şimdi ülkemizi 81 vilayetinin tamamıyla birlikte aynı hedeflere ulaştırmak için çalışıyoruz. Milli Mücadele sürecinde en büyük desteği ve katkıyı yine Gaziantep’ten bekliyoruz. Bugün burada şehrimize kazandırdığı okullar ve bu kurumlarla yetişmiş iş gücünün gelişmesine katkıda bulunacak iş insanları ile birlikteyiz. Bu insanların kazandıracağı okullar ve tesisler için teşekkür ediyorum. Eskiler ‘Bağış yağış gibidir’ der. Kültürümüzde emek ile ve üretimle özdeşleştirilen bereket, ihsanla, iyilikle, cömertlikle, kanaatle, infakla yan yana kabul edilir. Medeniyetimizde Allah rızası için hayır işinde bulunanlara ‘mübarek’ denir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *