ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Politika yapmak isteyenlerin önü kesilmek isteniyor

Politika yapmak isteyenlerin önü kesilmek isteniyor
YAYINLAMA: 05 Mart 2021 / 20.02
GÜNCELLEME: 05 Mart 2021 / 20.02
CHP İl Disiplin Kurulu tarafından partiden kesin ihraç edilen meclis üyeleri karara büyük tepki göstererek, “Bizi yanlı, tüzük ve hukuktan yoksun, yersiz kararlarla atamayacaklar” dedi.

Emin Kaya Sabah’ta yaptığı açıklamada kararı talihsiz olarak değerlendirirken, “Şehitkamil'de politika yapmak isteyenlerin önünü bilinçli olarak kesmek isteyen partililerimiz var. Fakat yanlış yapıyorlar. Bizi yıpratmak isteyenler diğer partilerin güçlenmesine yol açıyor. Son yaşanılan olayın içerisinde olmamama rağmen disiplin kurulu beni de ihraç etti. Üstelik ortada somut bir suç yok. İhraç kararı tüzüğün hangi maddesine göre verildi belirsiz. Üstelik il yönetiminin bu konuda verdiği bir karar var. Disiplin kurulu bu kararın üzerine çıkamaz, ama altında karar verebilir. Tam tersine il yönetim kumlu 4 kişinin bir yıl geçici ihracını, 13 meclis üyesinin de uyarılmasını isterken bu kararın aksine 9 meclis üyesi kesin ihraç edildi. Bunlar kendini ne zannediyor? ” diye konuştu.

Disiplin kurulu bu kadar ağır ceza verdiğine göre, bildiği ya da ispat edeceği bir suç varsa bunu kamuoyuna açıklamasını isteyen Kaya, “Karan neye göre vermişlerse açıklasınlar. Grup kararından bahsediliyor, varsa böyle bir karar açıklansın. Karar defterleri incelensin. Ortada suç unsuru yokken neden böyle bir karar alınıyor? Yargısız infaz yapmaya kimsenin hakkı yok. Böyle yanlış kararlar büyüyen CHP’ye darbe vurur” şeklinde konuştu. Parti içerisinde bu tür haksız uygulamaların devam etmesi halinde üyeliğini gözden geçireceğini de belirten Kaya, Yüksek Disiplin Kuruluna başvurarak verilen karara itiraz edeceklerini sözlerine ekledi.

CHP’den ihraç edilen Mehmet Tuncel de aynı şekilde karara tepki göstererek, parti içerisinde huzursuzluk yaratmak için verilmiş bir karar olduğunu söyledi. Verilen kararın hissi olup partiyi küçültmekten başka bir anlam taşımadığını söyleyerek, “Yargısız infaz yapılmıştır. Biz dün sosyal demokrattık, yarın da öyle olmaya devam edeceğiz. Partinin yetkili kurullarında olanlar zaman zaman hata yapabilir. ”dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *