ANASAYFA arrow right Yaşam

Polisten yasağa uymayanlara sosyal mesafeli ceza

Polisten yasağa uymayanlara sosyal mesafeli ceza
YAYINLAMA: 26 Nisan 2020 / 19.12
GÜNCELLEME: 26 Nisan 2020 / 19.12
Gaziantep’te, korona virüs salgını nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına uymayıp, dışarı çıkan 8 bin 878 kişiye polis ekiplerince sosyal mesafe kuralına uygun şekilde ceza yazıldı.

Türkiye genelinde 30 büyükşehir ile Zonguldak’ta uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına yönelik denetimler devam ediyor. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan büyükşehirlerden biri olan Gaziantep’te de polis ekipleri tarafından denetimler ve uygulamalar aralıksız sürüyor. Kentte, kısıtlamanın 4. gününde de işlek cadde ve sokaklarında uygulama yapan polis ekipleri, yasağa uymayıp dışarı çıkan toplam 8 bin 878 kişiye cezai işlem uyguladı.

Polis ekiplerinin cezai işlem uygularken sosyal mesafe kuralına uyması ise hem dikkat çekti hem de takdir topladı. Ekipler, kentin işlek noktalarından biri olan Balıklı Parkı civarında yasağı delen çok sayıda vatandaşı durdurarak sosyal mesafe kuralına göre sıraya dizerek beklemelerini istedi. Yaklaşık üçer metre arayla sıralanan vatandaşlara kimlik bilgilerini soran ekipler, daha sonra da şahısların her birine 3 bin 150 lira ceza yazdı. Polis ekipleri, yoğun diş ağrısı nedeniyle aracıyla acile gitmek isteyen bir vatandaşa ise ceza yazmayarak geçişine izin verdi.

Ekipler, kentin çeşitli noktalarındaki 97 iş yerine ise sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle ceza yazdı.

Gaziantep emniyeti korona virüs tedbirleri ile kurallara uymayan sürücülere yönelik denetimlerini aralıksız devam ettiriyor. Yapılan kontrollerde sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden 5 bin 204 şahsa ve 90 iş yerine idari yaptırım uygulanırken 88 sürücü hakkında ise tutanak tutuldu.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce il merkezi ve şehirler arası kara yollarında yapılan trafik kontrollerinde, bin 32 araç kontrol edildi. Trafik güvenliği ve diğer vatandaşların can güvenliğini tehlikeye düşüren toplamda 119 sürücü, yolcu ve araç plakasına işlem yapılırken, 16 araç trafikten men edildi. İçişleri Bakanlığınca korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında il merkezinde yapılan trafik kontrollerinde 300 araç kontrol edilirken 88 sürücüye sokağa çıkma kısıtlaması ihlalinden tutanak tutuldu.

Kent genelinde yapılan asayiş uygulamalarında ise 12 şüpheli şahsa uyuşturucu bulundurmak, kullanmak ve ticaretinden, 11 şüpheli şahsa hırsızlık suçundan yasal işlem yapılarak, 30 aranan şahıs yakalandı.

Korona virüs tedbirleri kapsamında 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının sürdüğü Gaziantep’te kısıtlamaya uymayarak sokağa çıkan 5 bin 204 şahsa ve 90 iş yerine idari yaptırım uygulandı.

Korona virüs ile mücadele kapsamın da kent genelinde alınan sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin çalışmalar yapıldı. Yapılan çalışmalarda şehit aileleri ziyaret edildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *